DONDERDAG 15 JUNI 2006 (door Remco)

We sliepen uit tot over negenen. Na ontbijt en koffie (met puzzelen en lezen) waren we om half twaalf klaar voor een tripje. Na even bij de campingbaas gecheckt te hebben of ze een tv met WK-voetbaluitzendingen hadden en we linksaf konden vanaf het campingterrein zonder te verdwalen, gingen we daadwerkelijk op pad. Via Ballymacarby reden we naar Dungarvan, waar we gingen tanken en boodschappen doen. Een supermarkt vinden was weer een uitdaging op zich, maar uiteindelijk vonden we een Eurospar met een P. Vervolgens reden we Dungarvan weer in om de auto neer te zetten bij een P (zonder pay & display?). Vanaf het park bij de kade liepen we een klein halfuurtje rond.

dungarvan
Hierna reden we door naar het zuidwesten. Daar kon je volgens de campingbaas bij Whiting Bay lekker rustig op het strand liggen. Dat klopte en we lagen met onze boeken lekker een uurtje in het zonnetje.

whiting bay
Daarna had Leonie het gehad met de algstank die op het strand hing en reden we terug. Vanwege scheef kijken op de kaart en de mijl-/kilometeraanduidingen, duurde de terugweg langer dan gedacht, maar uiteindelijk waren we tegen zessen terug op de camping.

omgeving clonmel
Intussen was Engeland - Trinidad & Tobago al één helft gevorderd en verrassend nog 0-0. Terwijl we bij de tent een drankje en een chipje nuttigden, kwam de campingbaas nog even langs om te vragen of ik de rest van de wedstrijd nog wilde zien. Ik wilde wel en zag de laatste twintig minuten in de huiskamer. Engeland speelde 'crap' en kreeg de bal er niet in. Er werd nog even gerefereerd aan een vorig WK waar Ierland van Engeland won met 1-0 (Lineker wist toen elf keer te missen). Uiteindelijk viel nu in de 83ste minuut de 1-0 voor Engeland en werd de wedstrijd in blessuretijd beslist (2-0), Ik ging weer terug naar de tent, waar Leonie intussen binnen was gaan zitten (frisjes). We gingen koken, eten en koffie drinken. Voor het slapen gaan begonnen we onze kruisrummikubtraditie... met een (helaas voor Leonie) traditionele 3-0 voor mij. Afwachten maar wanneer de kansen keren...

vorige | volgende | ierland 2006 index | huize mika home