DONDERDAG 29 JUNI 2006 (door Leonie)

Rond acht uur stonden we op en na nog even bij de tent koffie te hebben gedronken (we moesten op onze ijselementjes wachten en de receptie ging pas om tien uur open!), reden we de luttele kilometers naar Port Ballintrae. Bij de golfclub parkeerden we de auto (gratis ;-) ) en via het public footpath (we waren duidelijk op Engelse grondgebied!) liepen we de ongeveer drie kilometer naar de Giant's Causeway. Daar namen we eerst het cliff path bovenlangs, van waar we prachtige uitzichten op zee hadden en ook de Giant's Causeway al zagen liggen, alleen nu nog Tiny en niet Giant... arf.

giant's causeway
We liepen naar de Chimney Tops klif (we begrepen goed waarom die zo heet: een soort schoorsteenvormige rotsformatie was al van verre te zien) en daar keerden we om.

kliffen in het noorden van ierland

Halverwege de terugweg naar het National Trust Visitor Centre namen we een trap naar beneden en zo kwamen we op zeeniveau. Even later stonden we dan eindelijk op de World Heritage Site, de Giant's Causeway. Van dichtbij was het groter dan we dachten en we liepen er even overheen, stappend van zeshoek naar zeshoek.

giant's causeway

Toen de zoveelste minibus bejaarden werd afgezet, hielden we het voor gezien en via de asfaltweg kwamen we weer bij het Visitor Centre. Daar namen we dezelfde route als de heenweg en iets na tweeën kwamen we weer bij de auto, ietwat vertraagd omdat ik zo nodig een paartje roodborsttapuiten moest fotograferen...

roodborsttapuit
Bij de auto aten we onze lunch (binnen, anders waaide de smeerkaas tussen het brood uit). Voldaan reden we naar de volgende attractie: de Carrick-a-Rede Rope Bridge. Daar mochten we in euro's betalen en even later liepen we naar de touwbrug over de diepe kloof met de zee ver onder ons. Het klonk allemaal enger dan het was - de brug was zeer stevig.

carrick-a-rede rope bridge
Op het eilandje waar we nu kwamen, liepen we even rond alvorens ons in het gras aan de windloze kant neer te vlijen. Remco was al snel sudoku's aan het maken, terwijl ik aan de klifrand zo veel mogeljk vogels probeerde vast te leggen (drieteenmeeuwtjes, alken, zeekoeten, zwarte zeekoeten en aalscholvers). Helaas geen papegaaiduikers dit keer...

alken
Eindelijk kon ik me losrukken en we gingen terug over de brug, nadat Remco nog wat mensen een doodschrik aanjaagde door levensecht wat alken na te doen. Eenmaal over de brug bedacht ik dat ik nog wat meeuwtjes wilde fotograferen (op de heenweg gezien) en dat punt waren we nu al voorbij. Nogmaals liepen we over de brug, ik maakte mijn foto's en daarna liepen we voor de vierde keer over de kloof, nu met keiharde zijwind. Spannend! Even later waren we terug bij de auto en we reden naar de camping. Daar dronken we bier en Fanta en na deze borrel maakten we wat sla klaar. Na het eten rummikubden we, waarna we de avond genoeglijk doorbrachten met boeken, kranten en puzzels.

vorige | volgende | ierland 2006 index | huize mika home