MAANDAG 21 JUNI 2010 (km. 103.455)

We werden wakker onder een stralend blauwe hemel (nouja, met een tentdoek ertussen) en na het ontbijt zette Remco koffie voor onderweg. Nu ging ook de tweede gastank leeg, dus waren we extra blij met die nieuwe van gisteren (anders hadden we nu echt zonder gezeten). Eerst haalden we in Scarborough wat boodschappen (en kozen we absoluut de verkeerde kassarij - het leek Mariahoeve wel met alle bejaarden voor ons!). Vervolgens reden we via witte weggetjes naar de Dalby Forest Drive, waarvoor je tol moest betalen. Dat bleek verre van eenvoudig; er stond bij de ingang alleen een apparaat voor muntgeld (alsof wij zeven ponden op zak hebben) en het tweede tolpunt was dicht. Noodgedwongen reden we de geplande parkeerplaats voorbij en betaalden we uiteindelijk de tol bij het Visitor Centre 4,5 kilometer verderop. Terug bij de parkeerplaats dronken we onze welverdiende koffie en toen deden we weer een wandeling volgens het boekje...

ingang naar de bridestones

We bewonderden de Bridestones en ik vermaakte me tevens met enkele vrolijk kwinkelerende geelgorzen (yellowhammers, zei mijn Collins vogelgidsje).

bridestone

geelgors

Bij de auto maakten we het brood op en we reden naar het volgende wandelpunt: the Hole of Horcum, een reusachtig natuurlijk amfitheater. In twee uur tijd wandelden we bovenlangs en erdoorheen, en het was prachtig. Uitgestrekte heide, varens, beekjes, stukjes bos - voor elck wat wils.

hole of horcum

Weer bij de auto waren we ietwat moe en verbrand en dus reden we terug naar de camping. Na borrel en eten en afwas en koffie badmintonden we voor het eerst sinds jaren weer eens (krak) en toen kregen we als beloning een fantastische zonsondergang.

sunset




vorige | volgende | index | huize mika home