DONDERDAG 8 JULI 2010 (km. 104.979)

Vandaag namen we maar weer eens koffie en gesmeerde broodjes mee, en wel naar Castleton.

castleton

Daar parkeerden we op het zoveelste Pay & Display-parkeerterrein en in de doorbrekende zon (we stonden op met regen) dronken we er koffie. Daarna liepen we een 6,5 kilometer lange wandeling uit ons Walks-boekje, langs de vier 'caverns' die rond Castleton liggen.

castleton

De tweede, Speedwell Cavern, prees zichzelf aan door te melden dat je in een bootje mocht en dus namen we die. Gids Alan was nogal stug en heel mooi was het ook al niet, maar het was wel boeiend om de geschiedenis van de loodmijnen te horen en het varen was best leuk.

speedwell cavern


Weer buiten in de zon klommen we een stukje naar cavern nummer 3 en op een bankje aten we onze lunch. Daarna liepen we de rest van de tocht, via verbrokkelde asfaltwegen (aardverschuiving in 1977) en een oude loodmijn (Odin Mine).

peak district

In het dorp haalden we een ijsje, dat we opaten op Market Square. Terwijl we op een bankje zaten, kwam een wit-zwarte kat ons bekijken en hij/zij sprong pardoes op mijn schoot, Welja! We keerden terug naar de auto en reden naar Shallow Grange, waar we verder weinig meer uitvoerden.




vorige | volgende | index | huize mika home