WOENSDAG 22 JUNI 2011 (km. 134.975)

Na een welverdiende nachtrust en ontbijt zette Remco koffie en reden we naar Stevns Klint, waar we eerst koffie dronken en toen de machtige kliffen aanschouwden.

Stevns Klint



Daarna dronken we nog meer koffie en vervolgens reden we naar København. Op de E47 kwamen we zelfs in een file terecht, maar dat bleek te komen door wat auto’s op elkaar en daarna konden we weer doorrijden. Dankzij de handige ANWB-kaart hadden we al uitgedokterd hoe we de stad het beste konden benaderen: via de Roskildevej. Dat bleek geen verkeerde gedachte, hoewel de parkeerzones iets uitgebreider waren dan we dachten en er soms op ongelukkige plekken paaltjes stonden. Uiteindelijk vonden we een parkeerplek (gratis, hoera) en we liepen naar het centrum.

København

Daar aten we eerst een pizza Mario, die Remco heel koel bestelde in het Deens. Daarna liepen we door het oude centrum (waar ze *%@! een Monsoon en een Next bleken te hebben. Zij wel, de bastards!).

Rådhus, København


Van al het lopen werden we moe en dus deden we een rondvaart door Nyhavn, richting zee voor de kleine zeemeermin, via Christianshavn naar Gammel Stan en weer terug naar Nyhavn. Zelfs Noma werd aangewezen tijdens de tour.

Nyhavn

Nyhavn

Noma

Na de rondvaart liepen we naar Amalienborg, waar de koningin niet thuis was, zwaaiden we een Russische viermaster uit en gingen toen op zoek naar het legendarische Christiania. Dat bleek een Lowlandsachtig gebeuren met heel veel joints en mij werd verteld dat ik beter mijn fototoestel kon opbergen (ik maakte niet eens foto’s), want daar werd men zenuwachtig van. We waren er al snel klaar mee - niet echt ons soort publiek (ondanks de Lowlandsassociatie).

Kildemoes

We besloten langzaamaan weer terug te lopen naar de auto en onderweg iets te eten te zoeken. Helaas bleken ze op onze route of een burgertent, of een pizzeria te hebben, en dat waren nu precies de twee dingen waar we geen zin in hadden. Bij de auto meldde Remco dat ze aan de Roskildevej een Mac hadden en we waren intussen zo gaar, dat we dat besloten te doen. De ingang van het parkeerterrein was nogal onduidelijk, het leek de doorrijroute naar de McDrive en dat wilden we niet. In onze gaarheid wilde we terug, dus Remco zetten de auto in z’n achteruit en... reed tegen de auto achter ons op. Dat kostte ons twee uur, inclusief politie, voordat we om half tien eindelijk - en nog véél gaarder - aan een Mac-wrap zaten. In de stromende regen reden we naar de camping, waar we de tent in een moeras terugvonden. Alles bij elkaar geen al te succesvolle dag, derhalve.




vorige | volgende | index | huize mika home