ZATERDAG 25 JUNI 2011 (km. 135.661)

Deze ochtend brandden we de slaaptent uit en zo zaten we relatief vroeg aan het ontbijt. We besloten de koffie ook op de camping te nuttigen; voor het eerst deze vakantie zaten we buiten (in de stralende zon)! Na afwas en het smeren van wat broodjes zetten we koers naar het noorden, via de mooie 'Kustvägen'. Onze eerste stop was Fjällbacka, een pittoresk, zij het (daardoor) ook zeer toeristisch dorpje net als Kungshamn, dus met veel vrolijk gekleurde huisjes tussen de rotsen.

Fjällbacka

Fjällbacka

Het bijzondere aan Fjällbacka is (naast dat het 't lievelingsdorp van Ingrid Bergman was) dat er een berg (Vetteberget) middenin het dorp ligt. Die beklommen we dus en werden hiervoor beloond met mooie uitzichten over de rotsen, zee en huisjes.

Fjällbacka

Fjällbacka

Na wat speurtochtwerk te hebben verricht door het zoeken naar en volgen van paaltjes, pijlen en witte stippen op rotsen en bomen, vonden we de auto weer en we reden een klein stukje verder, naar Naturreservat Veddö. Daar aten we lunch en inspecteerde ik mijn reeds verbrande voeten. Snel, factor 30!
Na de verkwikkende lunch reden we verder naar Tanumshede, waar we afbogen naar het zuiden en stopten in Vitlycke.

Vitlycke

Vitlycke


Daar bekeken we de vele rotstekeningen uit de Bronstijd, en we gniffelden om de enorme penissen en dergelijke. Na een verdiend ijsje bij het bijbehorende (gratis) museum besloten we ook de rotstekeningen van Aspeberget (heel veel beestjes) en Litsleby (Grote Speergod van meer dan twee meter) te bekijken.

Vitlycke

Vitlycke

Daarna reden we tevreden terug naar huis voor borrel, pannenkoeken en de beentjes omhoog.




vorige | volgende | index | huize mika home