WOENSDAG 29 JUNI 2011 (km. 136.259)

Na de koffie smeerden we broodjes en reden toen een paar kilometer, naar Jössestugan, voor een wandeling uit ons meegebrachte 'Wandelen in Värmland'-boekje.We begonnen met een stevige klim die resulteerde in een mooi uitzicht over Racken (het meer).

Racken

We volgden de oranje markeringen (dat kunnen wij!) en kwamen zo een tijdje later bij het Agvattnet (meer 2). Daar aten we onze boterhammetjes in de schaduw - fijn, want het was nogal zonnig en warm deze dag.

Agvattnet

Ik trachtte de rondvliegende oeverlopers te fotograferen, maar precies toen er eentje op de rots vlakbij kwam zitten, kreeg ik iets in mijn oog en toen ik eindelijk weer iets zag, vloog het kreng net weg. Bastard. Na de lunch rondden we het meer en we klommen weer, door nogal moerassig gebied (en niet overal lagen strategische plankiertjes om boomstammen, bwek).

Bomen

Na lang de oranje stippen te hebben gevolgd, gingen we nu over op groene markeringen en zo kwamen we bij het uitzichtpunt Djupsdalshöjden. Mooi hoor. Nu volgde gelukkig een makkelijker stuk en we daalden ook gestaag, en rond half vijf (vijf uur na de starttijd) vonden we de auto weer terug. Hè hè. We geloofden nauwelijks dat dit 11,1 kilometer was; we waren kapot en deden daarom de rest van de dag (avond) niets meer.




vorige | volgende | index | huize mika home