VRIJDAG 10 JUNI 2016 (km. 105.106)

We sliepen een beetje uit, ontbeten, dronken een kopje koffie bij de tent en vertrokken toen te voet naar Rothenburg ob der Tauber. We begonnen aldaar met een rondwandeling over de tweeënhalve kilometer lange stadsmuur. Het was kwart voor elf, dus we dachten daar rond lunchtijd wel mee klaar te zijn. Fout gedacht: om de twintig meter bleek er een nieuw fotomoment te zijn en ook liepen we een tijd rond in het Spitalbastion.

Rothenburg


Rothenburg

Rothenburg

Uiteindelijk besloten we de muur dan maar even achter te laten en we kochten brezels en stangen bij een bakkertje. Daarmee gewapend keerden we terug naar de muur, en aten onze lunch in de Burggarten, met uitzicht over het zuidelijk deel van de stad en de Doppelbrücke.

Rothenburg

Rothenburg

Rothenburg

Daarna maakten we het rondje af en doken toen de vele bekinderkopte straatjes in. Daar bleek het veel drukker dan op de muur, maar we sloegen ons er kranig doorheen, ook met behulp van twee heerlijke ijscoupes van d’Isep. Even verderop vonden we een prullariawinkel met metalen katjes en we kochten er eentje voor de buren. Het werd prachtig ingepakt, met een takje groen erbij en frutsels aan alle kanten. Remco en ik durfden elkaar niet aan te kijken, want we dachten allebei aan precies hetzelfde: Rowan Atkinson in Love Actually. Ja, zo erg was het. We liepen nog wat straatjes en steegjes door, lazen nog een tijdje op een bankje naast de muur en aten toen pizza bij Roma. Toen namen we een laatste kijkje bij het supertoeristische Plönlein (nu iets rustiger dan 's middags).

Rothenburg

Daarna liepen we terug naar de tent voor koffie en rust (jammer van die caravan naast ons met twee drukke jongetjes erin...).




vorige | volgende | index | huize mika home