DONDERDAG 6 JUNI 2002

Om een uurtje of elf verlieten Remco en ik de Helmersstraat, uitgemiauwd door enkele meeuwen (???). We tuften lekker door en tussen Amersfoort en Apeldoorn hadden we de eerste koffiepauze (Jool-Hul). Daarna reden we in één keer door naar Duitsland, waar we een broodje wegknaagden langs de Autobahn vlak voor Osnabrück.
Eenmaal weer op weg ergerden we ons fijn aan inhalende vrachtwagenchauffeurs en de vele wegwerkzaamheden, maar toch kwamen we gestaag verder en zagen we rond vier uur Hamburg liggen. We vreesden de Elbetunnel in de spits, maar blijkbaar zaten we daar net vóór en hoewel we niet harder gingen dan 80 kilometer per uur, waren we toch vrij snel door deze bottleneck heen.
Nu ging het snel en rond zes uur reden we de grens met Denemarken over. Het laatste stuk had Remco het wel zwaar - het was dan ook wel erg veel autorijden - maar tegen achten kwamen we dan toch in Vejle, onze bestemming. We vonden de camping uit de ANWB-gids en we werden zeer vriendelijk geholpen door een bebaarde man. We mochten zelf een plekje uitzoeken en vonden een mooi plaatsje langs de bosrand. Verder was de camping erg rustig; op het veld stond nog slechts één andere tent... heerlijk, laagseizoen!
We zetten onze nieuwe tent voor het eerst helemaal op en eigenlijk ging dat heel behoorlijk. Nadat ook de slaapplaats geïnstalleerd was, begon ik met koken. Om half tien konden we eten... we hadden inmiddels aardig wat honger gekweekt! Na het eten tjekten we de afwasfaciliteiten en die bleken geweldig! Er lagen zelfs afwasborstels klaar! Om kwart over tien zaten we in onze nieuwe tent, deurtje dicht, lampje aan, boek erbij... VAKANTIE!!! Tja, toen ging natuurlijk meteen de lamp uit, maar na het vervangen van het gastankje was dat ook weer verholpen. Na nog even gelezen te hebben, zochten we om half twaalf onze slaapzakken op.



vorige | volgende | norge 2002 index | huize mika home