MAANDAG 24 JUNI 2002

Die slaapuurtjes waren er slechts weinig, want de boot was erg onrustig en de hut zodoende ook. Nét toen we om half zes in rustiger vaarwater kwamen, vond men het nodig via de radio in de hut luidkeels te roepen dat we vanaf zes uur konden ontbijten en dit bericht werd herhaald om kwart voor zes. Kreun. Om half zeven ging de wekker en Remco sleepte zich naar de douche. Daarna bezette ik de badkamer en om iets over zevenen stonden we klaar voor vertrek. We dumpten de sleutels in het daarvoor bestemde bakje en gingen eens aan dek kijken. We bleken al aangemeerd te liggen in Fredrikshavn en dus zochten we de auto op.
Ditmaal ging het uitladen van de boot veel sneller dan in Oslo en even later zaten we op de E45 dwars door Denemarken. Volgens de boordkompjoeter konden we nog 130 kilometer rijden voor er getankt moest worden, dus het eerste tankstation lieten we lopen. Dat hadden we beter niet kunnen doen... bij 66 kilometer op het schermpje was er nog steeds geen diesel in zicht, dus Remco vroeg het even bij een soort wegcafetaria naast een informatiebord. De mevrouw daar vertelde dat de volgende pomp op ongeveer 20 kilometer lag. We reden verder, terwijl de boordkompjoeter piepte en knipperde. Met nog zo'n 40 kilometer op het scherm bereikten we ten slotte de pomp. Remco maakte van de gelegenheid gebruik zijn DEK-jes op te maken en hij hield slechts 25 öre over... goed man! We ontbeten meteen op het naastliggende parkeerterrein en daarna vervolgden we de weg.
Iets na elven passeerden we de grens met Duitsland en het doorrijden kon beginnen, met een enkele onderbreking vanwege wegwerkzaamheden. Om twaalf uur dronken we een kopje koffie in de raststätte van Hüttener Berge en om half drie tankte Remco Duitse diesel, waarna we meteen maar lunchten (bij Raststätte Wildeshausen). Daarna reden we verder en na heel wat kilometers kwamen we thuis.



vorige | norge 2002 index | huize mika home