ZONDAG 29 SEPTEMBER 2002

De wekker ging toen Cynthia op het toilet zat en duurde het even voor-ie uitgezet werd. Cyn vroeg voorzichtig of ik al wakker was en ik vertelde over mijn rare droom, waarin we ineens toch dolfijnen en zeehonden zagen... Het ontbijt zat ditmaal bij de prijs inbegrepen en we daalden af naar de eerste verdieping. Daar aten we geroosterd brood met zoute boter... het enige verschil met "normaal" was dat de broodroosters een ander mechaniekje hadden: je gooide je brood er bovenin in en een tijdje later kwam het er onderaan uit, heel apart.
Na het ontbijt liepen we een eindje langs de River Clyde en vanaf een voetbrug maakte in een foto van ons hostel, een fraai staaltje architectuur (lees: betonblok).

Hostel, jaja

Hierna liepen we om St. Enock winkelcentrum heen en door Argyle Street, waar alle winkels nog dicht waren. Een straatveger die we tegenkwamen vertelde ons dat de meeste winkels om elf uur open zouden gaan, tenminste, dat maakten we ervan, want zijn accent was zo plat als een dubbeltje. We besloten dan mar naar Barras Market te lopen. Op basis van de beschrijving in de Rough Guide dachten we dat het een soort Covent Garden moest zijn, maar het bleek eerder een soort shabby versie van de Camden Stables Market te zijn. We liepen terug naar het iets prettiger deel van de stad en gingen naar George Square, het mooie plein in het centrum.

George Square

De Tourist Information aan het plein bleek open en ik kocht er mijn lang gewenste Heilan' Coo T-shirt voor Remco. Tevens haalden we er wat stadsplattegrondjes, want die Rough Guide was behoorlijk zwaar en onhandig. Na nog even op een bankje te hebben gezeten gingen we op zoek naar de Starbucks. Die vonden we op Sauchiehall Street, na een boekhandel en een Virgin uitgetjekt te hebben. We dronken er lekkere thee en koffie en daarna waren we helemaal klaar voor het grotere winkelwerk. Winkels! Winkels!

Princes Square We gingen iedere boek- en ceedeewinkel in en kochten verbazingwekkend weinig. Ik moest ineens heel erg nodig naar het toilet en dat vonden we in het Princes Square winkelcentrum - het mooiste winkelcentrum dat we ooit gezien hadden, helemaal in Art Déco stijl. Koel!

Na vele omwegen langs nog meer boekhandels bereikten we uiteindelijk Marks & Spencer, waar we spannende Hoisin Duck wraps en sinaasappelsap kochten. We lunchten op een bankje voor de winkel, met gezellige stampmuziek uit de winkel ertegenover, brrr. Na de lunch deed Cynthia's knie het echt niet meer en dus besloten we de kathedraal te laten zitten en ons te concentreren op nabijer gelegen winkels. Enige tijd later hadden we allebei boeken gekocht, had ik nog een oude Idlewild EP gevonden en hadden we beiden een Scottish Islands kalender voor 2003.
Om een uur of vijf waren we weer in het hostel en konden we alle tassen dumpen. We rieleksten tot kwart voor zes en daarna liepen we naar onze beoogde eettent, Sadie Frost's. Daar aten we twee heerlijke maaltijden (stir fry chicken en cajun chicken) en verkwikt kwamen we wat later weer in het hostel. Met onze boeken gingen we even in de "huiskamer" zitten, maar er werd veel gerookt en gepraat, dus uiteindelijk besloten we maar weer naar de kamer te gaan, waar we rond half negen waren. De rest van de avond brachten we lezend door.

Zere voeten? Niet met deze sokken!




vorige | volgende | scotland 2002 index | huize mika home