VRIJDAG 19 SEPTEMBER 2003

Zo snel als Remco vanmorgen opstond toen de wekker ging hadden we het nog niet eerder gedaan, maar hij moest dan ook erg nodig naar de wc. Na het ontbijt voerden we de twee overgebleven broodkapjes aan de vijf eendjes achter onze tent en daarna stapten we in de auto. Bij de receptie lieten we ons registeren (betalen moest in cash en dat hadden we niet meer zo veel) en vervolgens gingen we op weg. We reden naar Battle, waar in 1066, u raadt het al, the Battle of Hastings plaatsvond! Op de plaats waar William the Conqueror zijn vijands hoofd afhakte bouwde hij een abbey, die we nu bekeken.

abbey in battle


We probeerden er een rondje omheen te lopen, maar we kwamen langs een drukke provinciale weg zonder zijpaden terecht. Uiteindelijk restte ons niets anders dan op onze schreden terug te keren... Weer op de parkeerplaats dronken we een kopje koffie met erbij een heerlijke Kipling Angel Slice... Jammmmmm! We reden door naar Hastings, waar we de auto gratis op Pevensey Road parkeerden. Het bleek een goede zet; in een mum van tijd waren we op de Grand Parade en liepen we naar de Pier.

naar de pier in hastings

swan avenue Erop waren allemaal kleine winkeltjes met snuisterijtjes, één ervan verkocht zelfs computeronderdelen én nagellak (???). We liepen verder naar het (relatief nieuwe) town centre, waar we voor de verandering eens lunchten bij de Mac. Daarna liepen we naar de Old Town, een aaneenschakeling van de meest sketige huisjes, kerkjes en straatjes. We zigzagden er een beetje doorheen en beklommen toen East Hill, van waar we een prachtig uitzicht hadden over Old Town en de zee.

high street


uitzicht vanaf east hill

Weer beneden bekeken we de zeer aparte Net Shops; hoge 'schuurtjes' op een zo klein mogelijk oppervlak. In de nabij gelegen Tourist Office kochten we toch maar een stadsplattegrond en via wat leuke tussendoortjes kwamen we op West Hill terecht. Van daaraf hadden we zowel uitzicht op Old Town als op het town centre. Leuk! We daalden af naar het town centre en via wat winkelstraten kwamen we weer op de boulevard. We liepen terug naar de auto, reden naar de camping en rieleksten daar met een biertje en Oasis. Na eten en afwas deden we de gewone dingen (puzzelen, lezen, rummikubben) tot het tijd werd voor onze laatste nacht in de tent... net shops

ballon boven de tent




vorige | volgende | uk 2003 index | huize mika home