ZONDAG 27 JUNI 2004 (km. 8377)

Om half acht werden wij totaal verkleumd wakker. We hadden ook allebei wat wakkere momenten gedurende de nacht gehad, niet in de laatste plaats door de langsdenderende - en hevig toeterende - goederentreinen. Leonie ging weer douchen (en dus een kilometer lopen; het douchehok was ver weg!) en toen zij opgewarmd bij de camper aankwam, was Remco ook reeds opgestaan. Na ontbijt en koffie koppelden we alles weer af en we reden naar het Information Centre van Lake Louise (het dorp). Daar kregen we een kaartje met trails mee en er bleek gelukkig geen berenwaarschuwing van kracht te zijn bij Moraine Lake.
Voordat we echter dáárheen gingen, reden we eerst naar Lake Louise (het meer). Dat bleek ook geen onaardig meertje te zijn, al was het 'chateau' nou niet echt wonderschoon. Ze hadden er wel zeer leuke vogels. We liepen de gehele noordoever langs en besloten de bordjes 'Plain of Six Glaciers' te volgen. Dat was behoorlijk klimmen, maar de uitzichten maakten het helemaal goed. Onderweg zagen we nog enkele grondeekhoorns lopen (de minivariant) en op de terugweg kwamen we langs een kluit mensen die bij nadere inspectie naar een soort bergmarmot aan het kijken waren. Het beest was totaal niet bang en dus konden we rustig wat foto's maken. We liepen verder terug langs het meer, stapten in de camper en reden naar het parkeerterrein van Moraine Lake, waar we een lunch met Smoky's nuttigden. lake louise

lake louise


marmotje


Na de lunch liepen we naar het meer en wat al onze bronnen al zeiden bleek waar te zijn: dit meer was nog mooier dan Lake Louise!

moraine lake


Vooral de kleur was erg bijzonder, een heel diep blauw-groen. Schitterend.

kleur!


We beklommen de Rock Pile aan de kop van het meer en daarna begonnen we aan de 2,9 kilometer lange wandeling naar de Constellation Lakes. We liepen door ruisende bossen en langs murmelende (en bruisende) beekjes tot we in opener terrein kwamen. De Constellation Lakes waren qua kleur niet zo bijzonder als Moraine Lake, maar qua rust en mooie omgeving misschien wel mooier.

constellation lakes


We zaten een tijdje op een rots in het water terwijl om ons heen de grondeekhoorns speelden (en soms zelfs óp onze rots kwamen kijken!). Soms hoorden we een dof gerommel, vermoedelijk van afbrekende stukken ijs in de bergen om ons heen. Om vijf uur besloten we terug te keren en rond zes uur waren we weer bij de camper.

ff stoppuh


In het kioskje bij de parkeerplaats hadden ze helaas alleen snuisterijen en geen ijsjes, dus keerden we terug naar de camping. Daar kookten we ons avondmaaltje, we lazen wat, Rummikubden en toen was het alweer bedtijd.

afro-rummikub




vorige | volgende | canada 2004 index | huize mika home