MAANDAG 20 JUNI 2005

Na een enigszins korte nachtrust van welgeteld drie uur stonden Remco en ik op. We laadden alle spullen - die we zondag al verzameld hadden - in de auto en om twee uur 's nachts reden we van huis weg. Het was natuurlijk rustig op de weg en we konden lekker doorrijden. Voor we het wisten, waren we al over de grens met Duitsland en toen kon het gas erop. Met ongeveer 160 km/u sjeesden we over de Autobahn.
Rond half zeven 's ochtends rondden we Hamburg zonder noemenswaardig oponthoud en om acht uur waren we al vlakbij Kiel. Dat was nogal vroeg, aangezien onze boot daar pas om twee uur zou vertrekken. Op een parkeerplaats gingen we dus maar even slapen. Om tien uur reden we verder en een uurtje later stonden we in de rij voor de Kronprins Harald.



De check in was nog gesloten, maar wij waren zeker niet de eersten die in Kiel aankwamen. Even later kwam er een meisje de check in bemannen en zij voorzag ons van een boardingcard alias cabinesleutel. We keken wat rond in het terminalgebouw en zaten in de schaduw voor de lunch (het was heet!). Volgens de informatiemonitor in het gebouw zouden we om 13.15 mogen boarden, maar om 12.30 ging onze rij al rijden. In no time zaten we op de boot, slechts gehinderd door een stomme Duitser in een grote auto die per se zijn passagiers én hun bagage wilde afzetten nog voordat hij zijn eindpunt had bereikt... Toen wij ook eenmaal stonden, pakten we de tassen en gingen we op zoek naar de hut. Die bleek vlak bij de trap te zijn; handig! We lieten er de grootste tas achter en gingen eens aan dek kijken. Daar vonden we een fijn schaduwplekje op de achterplecht en met een boek in de hand wachtten we op de afvaart. Klokslag twee uur voeren we weg van de kade - de NS kunnen er nog iets van leren! We keerden terug naar de hut en ploften in bed - even wat nachtrust inhalen! Om zes uur ging de wekker en we gingen op zoek naar iets eetbaars. Dat vonden we op Dek 7, waar we voor 69 kronen een bord aardappels, komkommer, zalm en saus kregen. Een prima maal! Daarna gingen we wederom naar de hut, waar we nog even een stukje lazen, om vervolgens weer naar bed te gaan. Gaap.



vorige | volgende | noorwegen 2005 index | huize mika home