DINSDAG 21 JUNI 2005

Om zes uur ging de wekker reeds, want we wilden nog wel even kunnen genieten van het varen door de Oslofjord. Helaas bleek het bij aankomst op het dek zwaar bewolkt... we togen maar weer naar binnen en aten daar een enorm ontbijt, lekker! Daarna zochten we toch het dek weer op. We vonden er een droog bankje en met een boek in de hand was het nog best goed toeven daar.



Om half tien legden we aan in de haven van Oslo en niet veel later mochten we de boot af. Daarna stonden we zo'n drie kwartier in de file om van het haventerrein te komen, maar uiteindelijk waren we dan toch op weg. We vonden de E6 - de snelweg dwars door Noorwegen - zonder problemen en we snorden naar het noorden. Onze eerste stop was in Hamar, waar we bij een Spar boodschappen deden. Vlak voor Lillehammer hielden we stil voor de lunch.



Om twee uur reden we verder. Op de E6 mag je niet harder dan 80, wat ertoe leidde dat de boordcomputer berekende dat we met een volle tank maar liefst 1097 kilometer konden rijden! Remco raakte er helemaal van in vervoering... Aanvankelijk hadden we bedacht tot iets voor Dombås te komen, maar rond vier uur waren we het rijden behoorlijk zat en dus stopten we in Otta. Met het oog op wandelen in Rondane - op het programma voor morgen - misschien zelfs wel handiger. We boekten voor twee nachten en zetten vervolgens de tent verbazingwekkend snel op - de laatste keer was alweer zo'n twee jaar geleden! We hadden een mooi plekje recht aan de rivier, maar helaas moesten we beginnen met binnen zitten; een lekkere onweersbui dreef door het dal. De tent bleek nog altijd waterdicht...



Rond zeven uur was het weer droog en konden we koken. Het eten (sjineesachtig prutje) was in no time gereed en we konden het zowaar buiten! in het zonnetje! opeten. Daarna deden we de afwas, dronken we koffie en speelden we kruisrummikub tot het tijd was om te gaan slapen (alhoewel het toen nog lang niet donker werd).

vorige | volgende | noorwegen 2005 index | huize mika home