VRIJDAG 8 JULI 2005

Geen wekker vanmorgen, en we stonden pas om negen uur op! We deden alles rustig aan vandaag en pas tegen elf uur reden we weg van de camping, die nu al het predikaat 'minst leuk' had gekregen. Het enige echt leuke aan de camping was het beestenspul! Toen Remco zich nog aan het scheren was, zag ik beweging in het gras. Het bleek een piepklein muisje te zijn. Toen ik het beestje van dichtbij bekeek, zat een agressieve kramsvogel achter een eekhoorntje aan. Deze laatste vond uiteindelijk de beste schuilplek: in onze tent! Dat ging mij echter ietwat ver en dus verliet ik muisje om eekhoorntje uit de tent te jagen...
Na vertrek deden we eerst boodschappen bij de Kiwi in Oppdal, waar net een groep Nederlandse verstandelijk gehandicapten bezig was met de boodschappen - een hele onderneming! Na de boodschappen reden we de bekende E6 verder naar het zuiden. Eerst pikten we in Magalaupe de elementjes op - ze lagen nog gewoon in de diepvries!



We kwamen daarna weer door Dovrefjell Nasional Park en daar wilden we wel even koffie drinken. De eerste bankje-boompje die we tegenkwamen zat echter stampvol, zodat we enigszins angstig verder reden. Bij de volgende parkeerplaats waren echter veel vrije tafeltjes en dus dronken we daar koffie, naast de Driva rivier in een bosrijk dal. We reden verder en besloten ditmaal niet de E6 naar Rondane te nemen, maar RV29 en RV27 langs de oostkant van dit park. Het bleek een goede keuze; aan deze kant zagen we veel meer van de imposante bergen van Rondane en de weg was heerlijk rustig.



We stopten regelmatig voor mooie uitzichtjes en verbaasden ons over de enorme vlakten rendiermos (soms zelfs met rendierkeutels, maar natuurlijk zagen we geen rendieren...).
We aten lunch naast een riviertje, waar helaas ook veel muggen zaten. Bij Atnbrua stond een camping aangegeven en we namen er een kijkje. Hoewel er veel seizoenskampeerders stonden, was er een apart trekkersveld langs de rivier de Atna. Het was pas drie uur, dus na het opzetten van de tent en het verorberen van een koud biertje/glas Fanta besloten we nog even een wandelingetje te maken.



Na een korte stop bij een traditionele Noorse boerderij kwamen we op een weg aan de overkant van de rivier terecht en hoewel Remco er zeker van was dat er een brug zou zijn, keerden we na enige tijd toch maar om en liepen we dezelfde weg terug, langs het typisch Noorse hek.



Op de Skogli Camping bereidden we een Indiase maaltijd à la Rørce en Lørce en na de afwas dronken we koffie. Het begon ineens te regenen - dat hadden we lang niet meegemaakt in de tent! Ach, we zaten toch al binnen omdat het buiten vergeven was van de piepkleine, gemeen stekende mugjes... na nog wat gelees en gepuzzel was het alweer bedtijd.

vorige | volgende | noorwegen 2005 index | huize mika home