ZATERDAG 9 JULI 2005

Hoewel de wekker al om half acht ging, stonden we pas om kwart over acht op - ik had de wekker niet eens gehoord! Vandaag bleven we een dagje hangen op Skogli Camping, maar voordat we de geplande wandeling konden gaan maken, moesten we de weekendboodschappen doen en de lokale Joker ging pas om tien uur open. In de supermarkt kwamen we onze 'Noorse' campingbuurvrouw tegen, die ons 's morgens al had verbaasd door haar kinderen in het Nederlands iets te vragen. Ze bleek dan ook Nederlands, met Nederlandse man, maar ze woonden al zes jaar in Noorwegen (Oslo) en daarvoor in Engeland - geen van de drie dochters (oudste elf jaar) was in Nederland geboren...
We gingen verder met de boodschappen, reden terug naar de tent, dronken koffie, smeerden brood en gingen te voet op pad. We hadden gisteren op de kaart bij het toiletgebouw gezien dat we een aardig eindje konden lopen op de bergen aan de overkant van RV 27. We stegen behoorlijk en kwamen boven de boomgrens.



Daar zaten minder muggen en veel meer leuke vogels! Ik besloop de fjie-ie-ende exemplaren (goudpleviertje) terwijl Remco geduldig wachtte op het pad.



Uiteindelijk konden we verder en we daalden weer, naar Midibrandseter, een cluster van wat houten gebouwtjes aan een meertje. Hier was het vergéven van de (mega-)muggen en noodgedwongen trokken we jas/trui aan, ondanks de hitte. Een stukje door het moeras werd daardoor min of meer draaglijk, maar we stelden de lunch nog even uit. Die aten we even later aan de oever van een wat groter meer, waar raar genoeg bijna geen muggen zaten (maar wel steekvliegen, zucht). Het uitzicht was wel mooi...



Hierna volgden we de rode T's naar Rondehuset, vlakbij de camping. We gingen nu iets minder hoog over dezelfde berg als de heenweg. De goudplevieren zagen we niet meer, maar wel twitterende kleinere vogeltjes (tapuiten) en in het bos vlakbij de weg zagen we ook nog een paartje prachtige vogels (die een soort 'pling'-geluid maakten). Het laatste stukje liepen we over het asfalt terug naar de camping, waar we eerst de kraan leegdronken (dorst!) en toen aan het bier/aanmaaklimonade gingen, met sjips natuurlijk, om ons zoutgehalte weer op te krikken (zweet). Daarna bakte ik pannenkoeken, deden we weer eens kruisrummikub en lazen/puzzelden we eerst voor en later (mugjes, overal) ín de tent.

vorige | volgende | noorwegen 2005 index | huize mika home