MAANDAG 11 JULI 2005

Dankzij de hut en het weinige werk daarmee reden we al vóór acht uur weg. De reis naar Oslo verliep voorspoedig en iets na negen uur reden we het terrein van Color Line op. De check-in was wel bemand, maar zou pas om tien uur echt openen. Om ons heen reden vrachtwagens af en aan, het was een enigszins gevaarlijke situatie. Remco ging maar eens vragen hoe of wat en er bleek eerder opengegaan te worden. Er zat echter geen beweging in de rij. Toen Remco nog maar eens ging kijken, bleek waarom: een lege auto blokkeerde de rij. Remco tjekte in en we reden langs de rij, de écht rij (1) in.
We lieten de auto achter en gingen Oslo te voet in. Bij een ICA deden we nog wat boodschappen (flessen inleveren) en daarna namen we weer eens een kijkje bij het koninklijk paleis.



Vervolgens liepen we via Karl Johansgate naar de haven. In Akershus slot zaten we nog enige tijd op een bankje in de schaduw (Oslo... 30 graden Celsius... help!) tot het tijd was om naar de auto terug te keren. We wierpen nog een laatste blik op het wanstaltige stadhuis van Oslo.



Onderweg haalden we lunch bij de Mac, die we bij de auto verorberde, met daarna een ijsje als toetje. Even later mochten we als een van de eersten aan boord. Onze hut bleek nu op dek 9 te zijn, was erg groot en had zelfs een tv! Nadat we geïnstalleerd waren, gingen we op zoek naar een schaduwrijk plekje aan dek. Dat lukte en daar zaten we tot we wegvoeren (en draaiden, en in de zon terecht kwamen).



Binnen dronken we even wat en na een kort bezoekje aan dek trok Remco zich terug in de hut en ging ik anderhalf uur lezen op het zondek.



Daarna keken we even naar de Noorse clipzender in de hut en besloten we weer te eten in ons vertrouwde café op dek 7. We kregen ditmaal vis met knoflooksaus en het was lekker. Verkwikt brachten we de avond door in de hut en uiteindelijk gingen we slapen.

vorige | volgende | noorwegen 2005 index | huize mika home