ZONDAG 10 JULI 2005

We stonden op, ontbeten en pakten voor de laatste keer deze vakantie de tent in. Daarna vervolgden we de weg over RV27. De 'omweg' was de moeite waard geweest. Het laatste stuk RV27 ging weer dwars over een fjell, een prachtig kaal gebied.



Bij Ringebu draaiden we de E6 weer op. Nu namen we deze weg weer naar het zuiden. Bij Fåvang ontstond er enige commotie in de auto omdat er pal naast de snelweg, in een weiland, twee statige kraanvogels stonden! Helaas konden we niet echt stoppen om er een foto van te maken... We reden verder en passeerden Lillehammer en Hamar, nog steeds gelegen aan het enorme Mjøsameer.



Bij de zuidelijkste punt van het Mjøsa gingen we eens kijken bij een camping. Dit was echter niet ons soort terrein; vol seizoenskampeerders en verder nogal een zootje.
We reden verder, weg van de E6, naar het Storsjø. Bij Songnes tjekten we onze Optie 2 uit en hoewel het ook hier vol stond met vaste gasten, waren de hutten wel okee en dus namen we nummer 1. Met een hut hadden we de zekerheid van een droge tent en konden we de laatste dag vroeg op pad. Het was nog vroeg in de middag en we zakten onderuit op 'onze' veranda, belaagd door een enkele mug en een verschrikkelijke roadshow elders op de camping.   

Later aten we er ook en we dronken er koffie. Op dat moment besloot onze tafel er definitief de brui aan te geven... phew, toch nog tot het bijna-einde volgehouden! We zetten de avond binnen voort en we Rummikubden net zo lang tot ook ík een potje won (de zevende). Daarna keken we nog even naar de zonsondergang (die hier alweer echt was) en toen was het bedtijd.



vorige | volgende | noorwegen 2005 index | huize mika home