ZONDAG 18 JUNI 2006 (door Leonie)

Vandaag wilden we een autotocht over wat schiereilanden maken en dus stapten we 's morgens vol goede moed in de auto. We reden eerst naar Cork, waar we de N71 wilden oppikken. Die weg stond wonderbaarlijk genoeg aangegeven, maar de bewegwijzering leidde ons volledig via de oost- en zuidkant om Cork heen - dat waren nogal wat extra kilometers! Na Cork ging het voorspoedig en niet veel later kwamen we in Clonakilty. Dat bleek een lief dorpje en na een kopje koffie liepen we er even rond - helaas wel in de steeds gestager vallende regen...

clonakilty
We reden verder naar Drombeg Stone Circle, een kring van stenen uit de eerste eeuw, of de vijfde, dat weet men eigenlijk niet. Oud, in ieder geval. In de vlagende regen liepen we ernaartoe. Ik maakte wat foto's, maar we hadden weinig zin om lang te blijven en dus gingen we al snel weer terug naar de auto.

drombeg stone circle
We reden verder, via de schattige dorpjes Glandore en Union Hall tot Skibbereen. We besloten er niet uit te stappen, maar net voorbij Skibbereen deden we dat wel bij Abbeystowry Cemetery, waar een massagraf van de Great Famine is. Dat was zeer indrukwekkend.

great famine
Het regende nog steeds en we reden verder naar Ballydehob, op Mizen Head Peninsula. Via Schull en Goleen reden we naar het uiterste puntje. Hoe verder we kwamen, hoe zonniger het werd!

mizen head peninsula
Uiteindelijk kwamen we bij Mizen Head Visitor Centre, waar we twee kaartjes kochten en toen het oude seinstation konden bewonderen. De meeste indruk maakte toch de omgeving: immense kliffen en een beukende zee.

mizen head visitor centre
Uiteindelijk konden we ons losrukken en via de Coast Road reden we langs de noordzijde van het schiereiland terug. Het was al tegen vijven en dus besloten we het andere schiereiland voor een volgende keer te bewaren. Via vele R-wegen kwamen we weer in bewolktere streken en rond kwart voor acht waren we bij de tent, waar ik een maaltje kookte dat we enigszins hongerig opaten. Daarna keek Remco voetbal (Frankrijk-Zuid-Korea 1-1) en las ik mijn boek uit. En toen was het bedtijd!

vorige | volgende | ierland 2006 index | huize mika home