MAANDAG 19 JUNI 2006 (door Leonie)

Ons famous dagje Cork! Van de campingmevrouw hadden we een papiertje met de bustijden gekregen en we besloten de bus van 12.10 te nemen, na een potje ochtendrummikub (!). Om kwart voor twaalf reden we met de auto naar Blarney en daar parkeerden we de auto bij Woollen Mills. De bus kwam netjes op tijd en hotsend en botsend op de achterste bank (de enige twee vrije plekken) lieten we ons naar Cork centrum vervoeren. We werden afgezet aan de zuidoever van de noordelijke Lee-arm. We maakten eerst de wandeling die we in de Lonely Planet hadden gevonden. Die was 'wel aardig', maar in Cork wordt hevig gebouwd en dus zagen we ook veel bouwterreinen. We zagen ook Corks kathedraal, St Finbarre's. Na deze wandeling gingen we gewoon een beetje rondlopen. We haalden lunch bij Tesco, die we opaten in Bishop Lucey Park (het enige centraal gelegen park(je)). We tjekten de HMV en Virgin uit (duur...) en vonden ook Plugd Records, de alternatieve platenzaak. Die bleek ook duur, maar wel goed gesorteerd voor zo'n klein zaakje. We vonden er ook 'Whazon?', het maandblaadje met culturele uitgaanstips. Nu was het tijd voor de wc, die we uiteindelijk vonden in de Crawford Municipal Art Gallery, op de tweede verdieping - zéér aparte toiletten, qua design...

straatnaambordje cork
We besloten nu door wat straatjes met alleen voetgangers te lopen en vonden zo onze Mexicaan (beoogde eetgelegenheid voor 's avonds). Nu wilden we nog even de up-and-coming wijk Shandon zien. We liepen naar de River Lee en daar vonden we... de Spiegeltent van Haldern! Grappig! Na een tijdje gekneuterd te hebben, beklommen we de berg naar Shandon, waar we even rondkeken. Het zag er wel grappig uit. We daalden weer af en aten even een appeltje in St Patrick's Street (de brede hoofdstraat).

st patrick's street in cork
Daarna liepen we naar The Old Oak, waar we gezellig met een Canadees en twee Fransen keken naar Oekraïne-Saoudi Arabië (4-0). Toen slenterden we naar Café Mexicana, waar we een overheerlijk Mexicaans maaltje aten. Om negen uur namen we de bus terug naar Blarney. Op de camping keken we het laatste staartje voetbal en toen was het bedtijd.

vorige | volgende | ierland 2006 index | huize mika home