MAANDAG 26 JUNI 2006 (door Leonie)

Om half tien reden we met een droge tent in de auto weg uit Doolin. We namen nu een andere route dan gisteren naar Ballyvaughan en zo kwamen we over Corkscrew Hill, wat mooie uitzichten bood op de Burren. We dronken er dus maar koffie. We reden verder, rondden Galway zonder problemen en in Headford deden we boodschappen bij Joyce's (Joyce Country ligt in de buurt). Om één uur kwamen we in Cong aan en de camping, bij een hostel, beviel ons wel. We zetten de tent op en bakten eieren voor de lunch. Daarna reden we even het dorp in, waar we postzegels, ansichten en souvenirs kochten. We bezochten ook de ruïne van het klooster.

cong abbey
Het oude vissershuisje van de monniken stond langs de rivier en de gele kwikstaarten vlogen in het rond om vliegjes te vangen.

vissershuisje
gele kwikstaart
Na het rondje Cong zaten we lekker bij de tent. Tijdens het koken werden we gestoord door een roodwitte kitten die even de binnenkant van de tent kwam inspecteren en heel hard kon spinnen.

miauw

Na het eten schreven we de kaarten en we keken in het hostel hoe Oekraïne Zwitserland versloeg met strafschoppen. Daarna staken we nog even de lamp aan en we lazen en puzzelden nog wat.

vorige | volgende | ierland 2006 index | huize mika home