ZONDAG 25 JUNI 2006 (door Leonie)

We sliepen een beetje uit en na het ontbijt stapten we in de auto voor een rondje Burren. Eerst reden we naar Black Head, weer een berg aan zee. Er waren weinig stopmogelijkheden, dus we reden verder naar Ballyvaughan. Daar was een picknickplekje waar we koffie dronken en even naar de vogelhut liepen (weinig vogels te zien overigens). Toen reden we verder en sloegen we af, de R480 op. Even later kwamen we bij de Aillwee Caves. Het weer was sinds 's ochtends al aardig opgeklaard, maar we besloten toch even ondergronds te gaan. We kregen een rondleiding door het gangenstelsel met als hoogtepunt een onderaardse waterval (spetter).

aillwee caves

Weer buiten gekomen aten we even wat boterhammen en daarna beklommen we de berg naast de grot. We liepen nu echt door de Burren, een kaal leisteengebied met in de spleten tussen de rotsen prachtige bloemen.

bloemen in the burren

the burren
We genoten van het uitzicht en de spectaculaire rotsen. Daarna daalden we weer af naar de auto en we reden naar Ierlands meest gefotografeerde oudheid: Poulnabrone Dolmen, een grafkelder gemaakt van stenen (een soort hunebed). Daar kwamen we helaas in een buslading Nederlanders terecht, dus zodra ik erin geslaagd was een foto van de grafkamer te nemen zonder mensen erop, vluchtten we.

poulnabrone dolmen
We reden verder naar Kilfenora, waar we een oude kathedraal (minivariant) en wat high crosses bewonderden. Vervolgens tuften we naar Ennistimon om geld te pinnen (de enige plaats in de omgeving waar dat kon!) en reden we terug naar de camping. Daar zaten we even in de zon alvorens ons naar de pier van Doolin te begeven. Daar kochten we kaartjes voor de Cliffs of Moher Cruise en even later zaten we op de Jack B op zee.

jack b
De cruise was heel bijzonder. We voeren helemaal langs de machtige kliffen.


De kapitein legde de boot nog even stil bij een rots in het water, waar honderden, zoniet duizenden vogels op zaten.


We zagen meeuwen, zeekoeten, zwarte zeekoeten, alken en tot mijn onuitsprekelijke vreugde ook papegaaiduikers! Ik zwobbelde. Helaas deinde de boot nogal en de beestjes vlogen razendsnel voorbij, zodat ik er niet in slaagde er eentje vast te leggen. Uiteindelijk rondden we de kliffen en in Liscannor legden we aan, waarna een vriendelijke meneer met een minivan ons terugbracht naar Doolin (het was de laatste afvaart en de boot blijft dan liggen in Liscannor). In Doolin pakten we wat spullen en we reden naar McGann's, waar we smakelijke zalm aten en iets minder genoten van Nederland-Portugal (0-1). Teleurgesteld reden we terug naar de camping, waar we na een potje rummikub naar bed gingen.

vorige | volgende | ierland 2006 index | huize mika home