MAANDAG 18 JUNI 2007 (KM. 19.561)

Héél rustig pakten we al onze spullen in en om half drie konden we vertrekken. Remco en Maarten zaten voorin en ik achterin, enigszins ingebouwd.

inpakken en wegwezen
We sukkelden door Wassenaar (file op de A4), maar uiteindelijk konden we toch redelijk doorrijden en zo kwamen we rond vier uur bij DFDS Seaways in IJmuiden.

de king of scandinavia

Na het inchecken kwamen we als achterste in een rij auto's terecht, maar tot onze verbazing mocht die rij nu net als eerste de boot op! Elk voordeel hep echter ook z'n nadeel en dus werden we op de boot in het allersmalste gangetje gezet. Het was zelfs zó smal dat de rechterdeuren van de auto niet open konden. Nouja, twee centimeter dan. Het was voldoende voor Maarten, die als een ware Houdini de auto verliet. Voor mij lag dat moeilijker en na rijp beraad klom ik via Remco's stoel aan de linkerkant de auto uit. We wrongen ons met onze tassen langs de rij auto's achter ons en bereikten opgelucht de deur. Helaas bleek onze dramatocht nog niet ten einde. We waren op dek 4, onze hut was op dek 2, dus de logische route bleek te zijn... via dek 7! Argh. Drie uur later bereikten we eindelijk de hut en we pleurden de spullen neer. Daarna gingen we eerst aan dek zitten, maar op een gegeven moment werd de regen ons te veel en we bekeken de afvaart door een raam. Later op de avond aten we onze broodjes en we dronken nog koffie (duur...) in een barretje alvorens we onze kooi opzochten.




vorige | volgende | index | huize mika home