VRIJDAG 21 MAART 2008 (LENTE, ONEE, HERFST! EN GOEDE VRIJDAG)

Arme Remco, mag alleen de saaie dagen schrijven. Aan de andere kant: hij is wel lekker snel klaar zo. Iets na negenen reden we weg uit Greymouth. In Hokitika leidde ik ons naar de New World supermarkt, die er verdacht donker uitzag. Oh... Goede Vrijdag! Daar hadden we even geen rekening mee gehouden! Gelukkig had Remco uit zijn ooghoek langs highway 6 een 4Square-supermarkt gezien die wél open was en daar deden we de noodzakelijke boodschappen. Daarna reden we verder via dubieuze wegen.



Iets na het middaguur kwamen we aan bij Franz Josef Glacier, een dorp van niks. We reden de gravelweg (illegaal...) naar het parkeerterrein en namen eerst een kijkje op Sentinel Rock. Het was een fraai gezicht. Daarna deden we de Ka Roimata o Hine Hukatere Walk (hijg) naar de voet van de gletsjer.



We negeerden de gele koorden en waarschuwingsborden en kwamen behoorlijk dichtbij, tot we nieuwe gele koorden tegenkwamen met de uitdrukkelijke waarschuwing níet verder te gaan tenzij in het gezelschap van een gids of heel erg 'experienced'. Remco verklaarde dat hij in de tweede categorie viel en ging het ijs aanraken, terwijl ik in de verte doodsangsten uitstond. Leuk was dat.



Toen Remco ongedeerd (hoera!) terugkeerde, aten we een appeltje en liepen toen terug naar Campie. Daar aten we boterhammen en toen reden we nog een klein stukje verder naar het volgende dorp van niks, Fox Glacier. Het was inmiddels al na drieën en we besloten dat het mooi geweest was. We parkeerden de camper op het holiday park en gingen te voet nog even ansichtkaarten scoren in het dorp. Terug op de camping schreven we er enkele en toen was het etenstijd. Omdat we eigenlijk drie pitten nodig hadden en er zelf maar twee hadden, gingen we in de gezamenlijke keuken koken. Het werd een mislukking - de pitten wilden niet warm worden en de kip wilde niet garen. Het was een drama. We besloten de volgende dag eens lekker buiten de deur te gaan ontbijten en dronken nog maar wat instantkoffie.




vorige | volgende | index | huize mika home