ZATERDAG 22 MAART 2008

De wekker ging om half zeven; als het mooi weer zou zijn, wilden we zo vroeg mogelijk de wandeling rondom Lake Matheson doen. De hele nacht waren we lastiggevallen door kletterende regen op het camperdak en dat bleek nog niet genoeg geweest - het regende nog altijd. We besloten dan nog maar even uit te slapen tot half acht. Daarna legden we alle losse spullen weer vast en reden naar Matheson Café, waar we zoals gezegd eens uitgebreid wilden ontbijten. Helaas voor ons kwam er net een touringcar vol twintigjarigen aan, die ook allemaal iets wilden. Wij kwamen middenin de rij terecht en na het bestellen waren we gedwongen een tafel te delen met andere mensen - het café zat stampvol en buiten miezerde het nog altijd, dus het terras was geen optie. Gelukkig was de keuken wel berekend op complete invasies en hadden we al snel onze ontbijtjes (Remco: the big breakfast (=alles), Leonie: rolled oat pancakes met appel & maple syrup). Niet lang daarna verdween de bus met inhoud en was het ineens heerlijk rustig. Toen de borden leeg waren, begonnen we aan de wandeling. Uitzichten hoefden we niet te verwachten, maar bos en meer waren ook al mooi. Door andere wandelaars werden we gewezen op knalblauwe paddenstoeltjes en we hoorden vele vogeltjes fluiten.







In anderhalf uur liepen we het rondje en daarna beloonden we onszelf met heerlijke koffie bij het café (nog steeds/weer uitgestorven). Nu reden we naar Fox Glacier en we liepen naar de gletsjervoet. Nog altijd viel er lichte regen, maar zo'n gletsjer blijft indrukwekkend. We zagen op de parkeerplaats onze eerste kea, wat een grappige vogel is dat!



We reden een eindje terug naar de hoofdweg en zetten Campie neer op een klein parkeerplaatsje. Remco tjekte de omgeving en kwam mij halen: "Je moet de brug even zien." Er bleek een lange hangbrug te zijn, een 'swing bridge', en swingen deed hij! Dat was lachen. Het parkeerplaatsje bleek toch wel erg klein en we reden terug naar de 'snelweg', om het volgende grindpad in te slaan (het bord met 'not suitable for campervans' zagen we voor het gemak even over het hoofd). Aan het einde van de weg was een grotere parkeerplaats, waar we eerst even lunchten en toen de 'chalet lookout track' liepen. We klommen gestaag, doorkruisten twee woeste rivieren en werden beloond met een schitterend uitzicht op Fox.



Op de terugweg gleed ik uit en dat deed pijn, maar gelukkig brak ik geen ledematen. Bij Campie gekomen ontdeden we ons van de bergschoenen en ik inspecteerde mijn wonden, die mee leken te vallen. Terug op de camping schreven we de resterende ansichten en zo ging de eerste echte regendag voorbij.




vorige | volgende | index | huize mika home