ZONDAG 21 JUNI 2009 (72.475 km.)


We vonden dat we het verdienden uit te slapen, dus dat deden we. Na het ontbijt en de koffie vertrokken we op ons gemak naar Peter's Port, indrukwekkender klinkend dan het was. Onderweg kwamen we vele konijntjes én een stoere velduil tegen. Wow. We kwamen bij Peter's Port, niet meer dan een betonnen 'slipway' om bootjes te water te kunnen laten. Volgens een briefje op de camping zouden hier otters zitten, maar helaas, niet op dit moment. Daarom reden we verder naar Loch Druidibeg, een natuurreservaat op South Uist. Eerst reden we opnieuw naar zee, omdat ook bij Loch Sgioport otters zouden zitten. De otters hadden er vandaag geen zin in, dus in arren moede gingen we het public footpath naar Coalas Mòr op. Dat was gelukkig een gemakkelijk pad met mooie uitzichten over de scherenkust van South Uist.


Na deze verkwikkende wandeling hadden we trek, dus op de 'parkeerplaats' bij Loch Druidibeg smeerde Maarten broodjes voor ons.


Vervolgens probeerden we daar een wandeling te maken, maar de 'waymarkers' waren verwijderd en al snel vonden we onszelf terug in een moeras.


Daar hadden we vrij vlot genoeg van en we keerden terug naar de auto, die ons naar Balivanich (Baile a' Mhanaich... like, duh!) bracht. De beloofde Coop (volgens de Lonely Planet) konden we niet vinden, maar wel een Spar en die bleek nog open ook (zondag op de Hebriden...). We haalden er appelsap en smeerkaas (de essentiële dingen des levens, me dunkt) en daarmee gingen we terug naar de tent. Na de pannenkoeken (geijkt recept: uur bakken, nog geen kwartier eten...) besloten we nogmaals naar Peter's Port te gaan, helaas wederom zonder ottersucces. De rest van de avond brachten we lezend door. Ja, zelfs Remco, die onlangs verschrikt opmerkte dat hij maar drie boeken mee had, waarvan al eentje uit. Gelukkig was er die kleine bibliotheek in de campingkeuken en nu leest Remco al twee dagen tevreden in 'Roem Kent Geen Genade' van Gerd Krämer. Right.




vorige | volgende | index | huize mika home