ZATERDAG 20 JUNI 2009 (72.431 km.)

... de wekker ging al om half zes! Bittere noodzaak, want onze boot ging om 8.15 en we moesten om 7.30 ter plaatse zijn. Dat bleken we met gemak te redden - om iets over zevenen stonden we ingepakt en wel in de rij. Daar verwarden we de kaartjesophaler door tickets te hebben met 19 juni erop... het ticketverkoopmeisje van gisteren was blijkbaar niet helemaal wakker. De bootreis was uneventful. We begonnen met een Scottish Breakfast (smekkel) en vermaakten ons daarna met boek (Maarten), meegebrachte Volkskranten (Remco) en een zojuist aangeschafte zaterdag-Guardian (ik).


Om 13.35 mochten we van boord in Lochboisdale (wat je blijkbaar precies zo uitspreekt als het er staat) op South Uist (joe-ist). De TIC bleek overspoeld met bootpassagiers en we gaven het folderskijken dan ook snel op. Eerst reden we naar Tobha Mhor (Howmore), waar een hostel zat dat ook kampeermogelijkheden bood. De omgeving was prachtig.


Helaas bleek het grasveld erg klein, te klein voor onze enorme tent. Zo kwamen we in Lionacleit terecht, op het eiland Benbecula, vlak bij de zee met uitzicht op de (het?) machair.


Toen de tent stond en de wijn op was, wandelden we even naar het strand. Het was weer een mooi stukje zand met turquoise zee. Onderweg vonden we een schapenlijk en een puffinlijk. O well.








Terug bij de tent gooiden we wat ingrediënten in een pan en wat later konden we genieten van een smakelijk pastaprutje. Bij de ene afwasbak die de camping rijk was, was een queue, maar dat gaf Maarten en mij de gelegenheid alle folders en kaarten in de 'keuken' te bestuderen én om een van de afwassers te vertellen dat 'De Wolven' Nederlands was, en niet Duits (er stonden wat leesboeken tegen de muur). Na de koffie maakten we het niet al te laat meer, half zes opstaan is toch wel erg vroeg...




vorige | volgende | index | huize mika home