(AUTO) VRIJDAG 26 JUNI 2009 (73.103 km.)

Nadat Remco en ik hadden gezongen voor de jarige Maarten, klommen we uit bed. Buiten werden we begroet door een stralend blauwe lucht. We ontbeten dus lekker voor de tent en daarna dronken we er ook nog koffie. We hadden besloten tot een autovrij(e)dag en dus wandelden we eerst naar het War Memorial op de berg. We hadden een mooi uitzicht over de stad.




Daarna daalden we af tot stadsniveau, waar we een Guardian haalden bij de Coop en toen de bibliotheek opzochten. Daar boden ze gratis internet en Remco gebruikte 51 minuten van het beschikbare uur, waarna Maarten en ik in de resterende negen minuten ook nog even snel onze mail checkten. En nu.nl, want was Michael Jackson nu echt zomaar ineens dood? Na deze binnenactiviteit gingen we snel weer iets in de zon doen, namelijk een wandeling maken over de castle grounds van Lews Castle.








Het was een mooie tocht, langs vele nog bloeiende rhododendrons en allerhande bloemen en bomen. Na een uurtje of wat verdienden we wel een drankje bij het Woodland Centre en er was natuurlijk ook nog iemand jarig, dus namen we er grote, geglazuurde donuts bij. Smeksmek.


Weer terug in town vereerden we de boekwinkel met een bezoek (score: puzzelboekje en vogelboekje), haalden we een brood bij Tesco, kochten we alvast kaartjes voor de maandagboot van Tarbert naar Uig en (be)zochten we het hostel waar Cynthia en ik zeven jaar geleden verbleven (het bleek een sjiekerig restaurant - Limelite - te zijn geworden).


We namen plaats op een bankje en lazen wat, tot onze maagjes rommelden. Bij het Balti House aten we erg lekkere curry's en de spraakzaamste ober vroeg uiteindelijk waar we vandaan kwamen. Op ons antwoord keek hij heel verbaasd: "What brings you to the Western Isles?" Remco, gevat als altijd: "The weather!" Hinnik. Bij het afscheidnemen meldde diezelfde Indiër nog in Amsterdam te zijn geweest: "Crazy city." Uhuh. Wederom liepen we naar Tesco voor wat kleine boodschapjes en een doos Solero's, want we wilden nog een toetje. Tevreden likkend liepen we terug naar de camping, waar we moe en voldaan aankwamen.




vorige | volgende | index | huize mika home