VRIJDAG 18 JUNI 2010 (km. 103.270)

Om zeven uur Nederlandse tijd ging de wekker en wat later stonden we in de rij bij het ontbijtbuffet. Hoewel P&O zich erop voorstaat vers te koken met de beste Britse ingrediënten, vond ik het toch wat tegenvallen - de toast was niet vers te noemen en het fruit kwam zo te zien uit (Britse) blikken. Mwah. Na het ontbijt mochten we al snel de boot af en even later reden we Hull uit. Remco was - zoals hij had voorspeld - binnen vijf minuten gewend aan het links rijden en we kachelden vrolijk over de A165 naar Bridlington, Filey en Scarborough, hoewel we die laatste niet haalden omdat we toch besloten af te slaan bij Filey. Nog voor tienen waren we op de eerste camping: St Helen's in the Park in Wykeham. Daar werden we in het Nederlands begroet door de beheerder. Welja! Hij bracht ons naar het tentveld en we hadden net de tent uit de auto gehaald toen onze buurman zich al kwam voorstellen (Simon, hoi) en koffie voor ons maakte. Wij voelden ons dus al snel helemaal thuis (...).

de tent

Buurman Simon vertelde ons van een farmer's market even verderop en we checkten dat uit om vijf over één. Natuurlijk was het tot één uur. Zucht.
Na de lunch vertrokken we naar Scarborough en Remco wist met zijn feilloze parkeerinstincten de auto te parkeren in de laatste straat voor de 'disc zone' begon. Het was nog geen tien minuten lopen naar het station, dus waarom je in vredesnaam zou willen Park & Ride-en? We doorkruisten het pittoreske en ook wel ietwat smakeloze Scarborough (vooral de boulevard was een aaneenschakeling van foute flikkerlichtetablissementen, casino's, gokpaleizen en bingohallen).

scarborough

We wandelden langs South Bay en beklommen de berg naar het kasteel, van waaraf we prachtige uitzichten hadden over Scarborough. Na het kasteel stonden we even stil bij het graf van Anne Brontë (bij de mooie St Mary's Church) en toen zochten we de auto weer op.

graf van anne brontë


Drie straten verderop bevond zich een Sainsbury's Superstore en we sloegen flink in. Weer op de camping kookten we snel een eenpansmaaltijd en daarna liepen we naar Wykeham om in Tucker's Bar (onderdeel van de Downe Arms) de WK-wedstrijd Engeland-Algerije te bekijken. Vanzelfsprekend kwamen we aan tafel terecht bij Simon en zijn vrouw, aangevuld met (wat naar later bleek) onze buurman van de andere kant en zijn hond). Converseren met deze Britten bleek veel onderhoudender dan de wedstrijd, zodat we een leuke avond hadden. Een pint bier bleef de hele avond twee pond, omdat het eerste doelpunt niet wilde vallen. Remco sloeg er vier achterover. Tegen half elf rolden we moe ons bed in.




vorige | volgende | index | huize mika home