ZATERDAG 19 JUNI 2010 (km. 103.372)

De wekker ging al om zeven uur (UK-tijd) en hoewel het even duurde voordat we daadwerkelijk opstonden, waren we toch erg vroeg op pad. We reden naar het schilderachtige Robin Hood's Bay, waar we een wandeling van 6,5 kilometer liepen uit ons gisteren gekochte wandelingenboekje.

robin hood's bay

We werden geteisterd door regen en enorme windvlagen, maar daartussendoor scheen de zon en het was een mooie tocht.

tijdens de wandeling

Weer terug in het dorp doorkruisten we de smalle straatjes en hoewel ik teleurgesteld constateerde dat de winkel 'Pictures & Things', die ik er had gezien in 1997, niet meer bestond, bleef het een prachtig dorpje. Wel druk - er waren wat busladingen Amerikaanse bejaarden losgelaten...
We stapten weer in de auto en reden door naar Whitby, waar we opnieuw de auto nét buiten de parkeerzones kwijt konden.

whitby

In het centrum zochten we een pub om de wedstrijd Nederland-Japan te kijken en die vonden we zonder al te veel moeite (the Buck Inn). De kastelein zette speciaal voor ons het geluid aan en Remco keek voetbal terwijl ik de Guardian las en een halve hartverzakking kreeg toen Sneijder de bal inschoot en Remco verbaal ontplofte. Hierna konden we weer aan de wandel en via de imposante Abbey liepen we over het klifpad (de Cleveland Way) naar de vuurtoren een paar kilometer verderop.

whitby abbey

De terugweg was makkelijker, want verder landinwaarts waaide het beduidend minder hard. Terug bij de auto vonden we het mooi geweest. Thuis bakte ik pannenkoeken en opnieuw gingen we vroeg naar bed (voornamelijk vanwege de k-k-kou).




vorige | volgende | index | huize mika home