WOENSDAG 23 JUNI 2010 (km. 103.679)

Na het ontbijt haalden we boodschappen bij de Coop in Richmond en meteen nadat we die teruggebracht hadden naar de tent, gingen we alweer op pad. We reden naar Aysgarth en parkeerden de auto bij het National Park Centre; tijd voor de eerste wandeling uit ons gisteren verworven boekje! We begonnen met een kijkje bij de Middle en Lower Falls, ietwat sneuiige watervallen momenteel. Het was hier schijnbaar al enige tijd zeer droog.

aysgarth

We liepen langs de river Ure en via fraaie paadjes én Thoresby Lane (waar ik ervaring mee had en ook nu was het maar goed dat we onze afritspijpen hadden meegenomen: brandnetels galore!), kwamen we bij het dorp Castle Bolton, gedomineerd door het enorme Bolton Castle.

bolton castle

Onder de dreigende kasteelmuren aten we onze lunch en toen keerden we terug naar Aysgarth via drie miljoen 'stiles' en weilanden. In Carperby stond op de Wheat Sheaf nog steeds dat James Herriot er zijn huwelijksreis had doorgebracht. Cute.

herriotski

Om kwart voor drie waren we terug bij de auto, iets later dan we hadden gedacht. Snel (...) reden we naar Richmond, terwijl we op de radio hoorden dat Defoe scoorde voor Engeland (tegen Slovenië). In Richmond vonden we de Fleece Inn en daar keken we samen met vele beschilderde en luidruchtige Engelsen de rest van de wedstrijd, die eindigde in 1-0, waardoor Engeland door de WK-groepsfase was en wij doof waren. Bij de tent kookten we en we deden de afwas enzo. Weinig schokkend.




vorige | volgende | index | huize mika home