DONDERDAG 24 JUNI 2010 (km. 103.760)

Vanmorgen sliepen we uit en we dronken ook nog koffie bij de tent. Dat betekende dat we pas na elven op pad gingen. De eerste afslag die we tegenkwamen van de camping richting Richmond zei 'Easby Abbey' en uit nieuwsgierigheid sloegen we af. We vonden een halve mijl verderop een bijzonder indrukwekkende ruïne en we liepen er lange tijd rond (in >mijn geval ook op zoek naar een zwaluwnest, dat ik uiteindelijk ook vond).

easby abbey

easby abbey

Daarna haalden we een Guardian bij de Coop… althans, dat was het plan, maar de krant bleek uitverkocht. Gelukkig had WH Smith 'm nog wel en we grinnikten even om de Wimbledonwedstrijd die al tot 59-59 liep...
We namen nu de B6270 dwars door het Swaledale, de minst toeristische van de Yorkshire Dales. Eigenlijk zeer onterecht, want wat was het mooi! Eindeloze groene heuvels met stenen muurtjes... daar word ik nu gelukkig van!

swaledale

Vlak voor Thwaite sloegen we af, een wit weggetje op (dat breder bleek dan de gele, genummerde weg ervoor!) en we reden de Buttertubs Pas (bovenop hielden we even stil voor een lunchmoment - jammer van de regen). Nu daalden we af naar het Wensleydale en we bezochten de Hardraw Force, een waterval. Nog altijd niet heel indrukwekkend qua hoeveelheid water, maar wel qua hoogte (30 meter).

hardraw force


Op de terugweg naar de auto dreef ik Remco tot wanhoop door al het gevogelte te willen vastleggen (gele kwikstaarten, waterspreeuwen, vinkjes, meesjes (waaronder jonkies) en vliegenvangers). Koel! Uiteindelijk bereikten we toch de auto en we reden naar Askrigg, waar we opnieuw een wit weggetje over de berg namen om weer terug te keren naar het Swaledale. Onderweg zagen we mooie vergezichten en een sneeuwhoen met kuikentjes... zo lief!

mama sneeuwhoen

Terug bij de tent kookten we vrij vroeg en daarna reden we weer naar Richmond. Bij de eerste de beste (lege) pub die we tegenkwamen, regelde Remco dat Kameroen-Nederland op het grote scherm werd vertoond, terwijl Denemarken-Japan (de wedstrijd die wél ergens om ging) op de kleine schermen te zien was. Remco zag tevreden hoe Nederland won met 2-1 en we konden weer naar de tent voor de laatste avond en nacht in het Swaledale.




vorige | volgende | index | huize mika home