MAANDAG 28 JUNI 2010 (km. 104.137)

Vanmorgen hadden we weinig haast en we dronken koffie bij de tent. Daarna reden we naar York, waar we de auto precies buiten de betaalzone zetten (op een stuk betere plek dan gisteren!). In een kwartiertje liepen we naar Clifford's Tower, een zeer oude toren waar verder niet heel veel te zien was, maar vanaf de muren had je wel een mooi uitzicht op York.

clifford's tower

uitzicht york


Weer beneden zochten we de stadsmuur op en we liepen het oostelijke deel, totdat er een stuk muur ontbrak. Toevallig bleek daar een enorme Morrison's te zitten en we haalden er even een yoghurtdrankje voor bij de (meegebrachte) boterhammetjes. We beklommen vervolgens de noordelijke muur en met een fraai uitzicht op de imposante Minster aten we onze lunch. Remco begon hem een beetje te knijpen en we zochten een pub waar het WK nog werd uitgezonden. Ye Olde Starre Inne had geen plannen in die richting, maar de barman verwees ons naar The Terrace, waar ze het zéker zouden uitzenden. Maar liefst vier tv's in ons blikveld aldaar lieten oranje zien, dus Remco was gelukkig.

oranje

Ik had er minder mee en na de aftrap dook ik de winkelstraten in, terwijl Remco bleef kijken. Bij Next haalde ik opnieuw een broek (een andere ditmaal), verder vond ik weinig van mijn gading. In The Terrace kon ik het laatste half uur van de wedstrijd nog zien, met daarin twee doelpunten. Nederland door, dus Remco gelukkig, en zo konden we het laatste stuk van de stadsmuur lopen. Daarna hadden we trek en bij G(ourmet) B(urger) K(itchen) aten we prettige burgers. We werden bediend door de Slowaakse Michaela, die treurig was vanwege het verlies tegen Nederland, maar ze wilde best even met Remco en de respectievelijk Slowaakse en Nederlandse vlaggetjes op de foto.

svkhol

Hierna zochten we de auto weer op in de ineens stromende regen, en bij de tent dronken we koffie en we hingen wat.




vorige | volgende | index | huize mika home