ZONDAG 27 JUNI 2010 (km. 104.063)

Na het ontbijt ontvluchtten we de nog altijd drukke camping en reden we naar Leeds. Leeds bleek Groot! Na enkele rondjes te hebben gereden parkeerden we de auto in een vaag doodlopend straatje waar ik geen goed gevoel bij had... het was duidelijk een housing estate. We liepen op goed geluk richting was we vermoedden dat het centrum was en dat klopte. Eerst bezochten we de Tourist Information voor een kaart en toen dronken we Starbuckskoffie. Daarna wandelden we een stuk langs de river Aire, waar pakhuizen zijn omgebouwd tot appartementencomplexen. Het zag er leuk uit.

leeds


Op Brewery Wharf aten we onze eerder aangeschafte Marks & Spencer-sandwiches en toen was het winkeltijd. Leeds is eigenlijk een heel groot winkelcentrum, maar het jurkje dat ik in Harrogate bij Monsoon had gezien, hadden ze hier niet (en in Harrogate was het niet de juiste maat). Iets na tweeën zochten we een pub op (the Duck & Drake) en daar zagen we hoe Engeland van de mat werd geveegd door Duitsland. Hierna hadden we het wel gehad met Leeds en we zochten de auto op. Gelukkig bleek die nog heel te zijn en snel vertrokken we, omdat er vanuit een voordeur werd gemopperd op onze parkeerplek. Gewapend met de kaart reden we oostwaarts, naar Kirkstall Abbey. Een mooie ruïne, al was Easby nog indrukwekkender.

kirkstall abbey


Nu reden we terug naar Harrogate en we liepen er nog even rond in de Valley Gardens.

harrogate


Daarna aten we bij de Pizza Hut (soms is dat gewoon wat je wilt). Terug op de camping ontdekten we dat de meeste mensen waren vertrokken en een weldadige rust was neergedaald. We zaten nog een tijdje met krant & boek en toen konden we zonder oordopjes in naar bed.




vorige | volgende | index | huize mika home