DINSDAG 6 JULI 2010 (km. 104.752)

Luie dag vandaag, dus koffie én lunch bij de tent. Pas na de roereieren met ui en tomaat (waren de eitjes ook meteen op) reden we naar de drie grote reservoirs in het noordelijk deel van het Peak District. Bij de zuidelijkste van de drie stuwmeren in de River Derwent - Ladybower Reservoir - deden we een zeven kilometer lange wandeling naar Whinstone Lee Tor, een 'heuvel' met prachtige uitzichten over de meren en de heuvels eromheen.

ladybower reservoir

peak district

In de verte zagen we Sheffield liggen. Bovenop kwamen we wel terecht in een enorme groep bejaarden (70+) en we waren opgelucht toen zij een ander pad dan wij namen. Weer terug bij de auto reden we naar Buxton, want we moesten op tijd in het dorp zijn voor de belangrijke WK halve finale Nederland-Uruguay. We kozen wederom voor The Railway en eerst aten we er (vet... sow!). Intussen zagen we op het nieuws dat de gek met de geweren die op de vlucht is in Northumberland nog steeds niet was gepakt. Hm. Plok, daar schakelden we over naar ITV voor het rechtstreeks uitgezonden duel. Over naar onze sportverslaggever Remco:
Het ging gelijk op. Gio legt aan vanaf 41 yard en knalt ‘m er zo maar in (64 mph)... 1-0. Wedstrijdbeeld verandert weinig na die 17e minuut. Zo'n twintig minuten later denkt Uruguayaan Forlàn ook maar eens een schot te wagen. Deze leek weliswaar houdbaar, maar Stekelenburg beoordeelde hem niet echt lekker... 1-1, dat ook de ruststand is. Demi de Zeeuw gaat naar de tandarts voor een nieuw gebit, Van der Vaart neemt zijn plaats in. Nederland gaat iets beter in de tweede helft, naar weet vooralsnog niet de betere te zijn... ook de 2-1 van Sneijder komt uit de lucht vallen. Van Persie (in de baan van het schot op randje buitenspel) raakte de bal niet en doelpunt telt. Drie minuten later (73ste minuut) lijkt Nederland op rozen na een prima kopbal van Robben op voorzet van Kuyt. Uruguay geeft zelfs bij een 1-3 niet op en weet in blessuretijd na een sluw genomen vrije trap de achterstand terug te brengen. Dan is het bij 2-3 nog billenknijpen voor Nederland, zeker als de scheidsrechter nóg langer laat doorspelen. Van Bommel krijgt nog geel voor opmerkingen over de slechte horlogekijkkunst van de scheids (andere acties van Van Bommel waren trouwens ook rijp voor een kaart, maar dat terzijde), maar dan eindelijk... Nederland naar de finale, sommige Nederlandfans met een hartverzakking achterlatend!
Wij gingen vrij snel terug naar de tent (de ITV aftershow was niet echt boeiend) en zochten daar vrij snel ons luchtbedje op!




vorige | volgende | index | huize mika home