MAANDAG 5 JULI 2010 (km. 104.679)

Na de koffie (en het boodschappen doen) vertrokken we naar Disley voor een bezoek aan een landhuis: Lyme Park. In de buurt is Chatsworth het grootste landhuis, maar ik had mijn redenen liever naar Lyme Park te gaan: de buitenkant van het enorme huis is in 1995 door de BBC gebruikt als Pemberley, het huis van Mr Darcy in Pride and Prejudice. We betaalden vijf pond om het terrein op te mogen en nog eens een berg ponden om huis en tuin te mogen zien. De tuin deden we eerst en we aten onze lunch op een bankje met uitzicht op het huis en het meertje... ja dames, hét meertje!

pemberley


Nadat we alle subtuinen en de orangerie hadden gezien, bekeken we de binnenkant van het huis. Mjah, groot. In elk vertrek lag een boek met de belangrijkste wetenwaardigheden over die kamer, dat was handig. Een aardige bejaarde meneer van de National Trust die ons opving bij de ingang, sprak zijn lichte teleurstelling uit toen wij geen pianospelers bleken. Hadden we het gekund, dan hadden we op de piano in de ontvangsthal mogen spelen: "It brings the house to life!"

timber yard

Tegen vieren hadden we het wel gezien en na een ijsje in de Timber Yard besloten we nog heel even naar het park áchter de tuinen te lopen, want daar zouden fallow deer zitten. Dat bleek: een hele kudde liep er rond, inclusief mannetjes met indrukwekkende geweien en kleine bambi's. Uiteindelijk kwamen we het dichtst bij toen we het ommuurde deel weer uit waren en over de vrij hoge muur aan de zijkant keken. Lastig fotograferen voor de kleine Leonie, maar het lukte.

hertjes

Weer in de auto reden we naar de uitgang en onderweg zagen we een andere kudde met (andere) herten. Mooi hoor.

hertjes

Nu reden we echt weg van Lyme Park en thuisgekomen dronken we wijn & lemonade en aten we Doritos tot het tijd was voor een pastamaaltje. Daarna vernikkelden we tot het bedtijd was.




vorige | volgende | index | huize mika home