VRIJDAG 29 JUNI 2012 (km. 8304)

's Nachts kon ik het luchtbed drie keer oppompen, dus er zat echt een lek. Boeh. Na ontbijt en koffie gingen Remco en ik grondig op zoek naar het lek, maar het was nergens te vinden. Zeer mysterieus. Uiteindelijk plakte ik het ventiel af met duck tape. Net toen we wilden vertrekken, kwam de campingjongen ons vertellen dat er een groot hert in onze voortuin stond. Het beest trok zich bijzonder weinig aan van alle campinggasten en hun camera’s. Wow, wat een gewei! Mooi om te zien.

hert

Nu liepen we naar de Tourist Information van Craignure om een Mull Eagle Watch-tour te boeken. Boehoe 2, want op zaterdag worden die niet gedaan en die van vandaag zat al vol. En nee, we gaan hiervoor niet langer blijven. Teleurgesteld keerden we terug naar de tent, waar het luchtbed opnieuw was leeggelopen. Ik keek voor de laatste keer heel goed het ding na en verdomd! Een gaatje! Met de meegeleverde lijmachtige probeerde ik het te plakken en daarna aten we boterhammen. Na de lunch reden we naar het noorden van het eiland voor een wandeling uit de Pocketwalks. Via gezellige single track weggetjes met lekker veel tegenliggers bereikten we Glengorm Castle en we liepen de tocht naar Dún Ara, een ruïne van een middeleeuws fort op de kliffen. Het was een mooie en zowaar bijna helemaal droge wandeling tussen de schaapjes en koeienvlaaien, die Remco ook even met zijn voet uitprobeerde. Bwek.

dún ara

dún ara

dún ara

Terug bij de coffee shop aten we een ijsje en daarna reden we naar Tobermory. Na enig zoekwerk (op vage wijze zagen we allerlei bordjes over het hoofd) vonden we het kunstcentrum An Tobar (dat ik graag wilde zien omdat Roddy Woomble er zijn laatste plaat opnam), Natuurlijk ging het net dicht, maar we bewonderden de buitenkant en we keerden weer terug naar de auto, die we eerst even moesten ontdoen van rode kater voordat we weg konden rijden.

poekie

Meteen begon het te gieten en omdat het al na vijven was, besloten we wandeling 2 voor morgen te bewaren en nu via Dervaig en een wit binnendoorweggetje terug te gaan naar de tent. Ik had nog een vage hoop de arenden te zien, maar die was natuurlijk ijdel. En op de camping was alweer geen otter te zien.




vorige | volgende | index | huize mika home