VRIJDAG 6 JULI 2012 (km. 9197)

's Ochtends reden we naar Lochinver, waar we de Tourist Information Centre bezochten. Daar vonden we een klein wandelfoldertje, een pocketwalks-boekje, een leuke schoudertas en een berg ansichtkaarten. We namen dit alles mee naar de kassa, waar het meisje ons op het hart drukte vooral even langs de local market in de hal tegenover de TIC te gaan: allemaal lokale spullen. Eén blik naar binnen was voldoende: dit was zelfs voor ons te geitenwollensokkig. Brr. We vluchtten terug naar de tent.
Na de lunch met Frankfurters (mjum) reden we naar de Stoer Lighthouse, waar we een wandeling uit het pocketwalks-boekje maakten.

stoer lighthouse

In de ruim 7 kilometer zagen we vele kliffen, meeuwen (en grote jagers!) en the old man of Stoer, een opgerichte steen die sterk leek op the old man of Storr op Skye, maar dan in zee in plaats van op een berg.

old man of stoer

Op the point of Stoer aten we een appeltje, terwijl een meeuw geduldig wachtte tot we uitgegeten waren, om vervolgens de twee klokhuizen te verorberen. Handig, die recycling ter plekke! We beklommen nu Sìdhean Mór, met een cairn bovenop, waar vandaag we een schitterend uitzicht hadden op alle hoge bergen in de verte (en de zee en kliffen in de buurt).

uitzicht

We ontmoetten er ook een Glasgows echtpaar, waarvan de dame uit de omgeving kwam en interessante dingen kon vertellen (oom 1 was schoolhoofd, oom 2 postbode). We daalden weer af naar de auto en bekeken de vuurtoren (weer van de familie Stevenson) van dichtbij alvorens terug te gaan naar de tent.

stoer lighthouse

Na het eten schreven we alle kaarten en we wandelden nog even via het strand naar de brievenbus. Alweer een dag voorbij.




vorige | volgende | index | huize mika home