WOENSDAG 11 JULI 2012 (km. 9736) (door Remco)

Helaas was het blijven regenen (ook in de tent) dus het afbreken van de tent vond in alle nattigheid plaats. Een blik werpen op Blair Castle boeide ons niet zo… gauw wegrijden en hopen op beter (lees: drogere) tijden. We zaten niet heel erg ver van Edinburgh vandaan, dus het idee was de koffie onderweg te nuttigen en de lunch in de buurt van de camping. Het kwam ook zo uit. Koffie dronken we bij de motorway, waar we bij de Services van Kinross uitkwamen, op een steenworp afstand van T in the Park, waarvan we de tenten ook daadwerkelijk zagen (voor Leonie aanleiding om het fototoestel tevoorschijn te halen).
Bij het ons bekende Mortonhall Caravan Park (waar we ook in 2007 en 2009 zaten) boekten we voor twee nachten. De receptioniste vroeg ons de auto bij de P neer te zetten (aan de rand van de camping) om zo het gras (lees: de modderpoel) wat te ontzien. We gaven hieraan gehoor na de tent te hebben opgezet en te hebben geluncht (dat deden we voordat we de tent gingen inrichten, want het was DROOG (!) en zo konden de tent en het grondzeil intussen wat opdrogen...)
Daarna was het tijd voor de geplande wandeling van Mortonhall richting het noorden. Daar lagen heuvels waarvandaan we als het goed is het centrum van Edinburgh prachtig kunnen zien liggen. Van Mortonhall langs Meadowhead naar de Braid Hills Road en daarvandaan een doorsteekje via Howe Dean Path naar Blackford Hill, het doel! Het liep (wij liepen) iets anders... na bij de Stables Bar (naast de camping) nog even nagevraagd te hebben of we de 'forth going road' te pakken hadden, deden de locals niet heel hard hun best om ons erop te wijzen dat we wellicht niet de juiste route te pakken hadden. Nietsvermoedend liepen we op de weg die ineens ophield! Raar (dat wel), maar er ging een bospad verder en dat namen we. Na een stukje lopen kwamen we bij een woonwijkje uit… ik zal al rechts op de plattegrond te zoeken (ten oosten van Mortonhall) naar 'High Buckstone' en 'Buckstone Circle', maar vond daar heel andere namen... hmm! Uiteindelijk bleek LINKS wél een heel arsenaal aan Buckstone-straatjes te zijn. Goh, dat hadden we echt niet verwacht en nader onderzoek wees uit waar het fout was gegaan... toch al bij de eerste meters inderdaad. Teruglopen was geen optie, dus toen kwam plan B op tafel: doorlopen en links langs het grote golfterrein naar het noorden. Het weggetje boven de ‘Buckstones’ bleek niet bereikbaar (blijkbaar onderdeel van de Mortonhall Golf Course) dus we gingen door de straten heen, totdat we vanaf Braid Road een wandelpaadje naar de Braid Hills vonden. Die namen we en bij een splitsing kozen we de noordelijke variant, dat ontaardde in een modderig paardenpaadje met veel begroeiing (inclusief brandnetels). Na wat gemopper kwamen we terug in een volgend stukje woonwijk, waar we bij het clubhuis van een andere golf club weer een paadje op schoten. Dit bleek de ingang van het Braid Hills (public) Golf Course te zijn. Daar hadden we prachtige uitzichten en we konden daar gewoon rondlopen (er werd niet gegolfd, dus dan kan het). Na wat afslagplaatsen, greens, vijvers (soms groter dan oorspronkelijk) en bunkers (die ook vijvers waren geworden… alleen het bijliggende harkje verried was het oospronkelijk was) te hebben gepasseerd, vonden we een uitgang naar Braid Hills Drive, precies tegenover Howe Dean Path, dat vanwege erosie afgesloten bleek! Plan A zou ons wat problemen hebben opgeleverd, bleek nu achteraf! Enfin, blij met alles wat we nu toch hadden gezien, liepen we de weg terug die we ander heen hadden genomen en het doorsteekje naar de camping vonden we ook.
Daarna was het tijd voor pannenkoeken! Voordat we daaraan begonnen, hadden we ontdekt dat er naast ons ook een Eureka!-tent stond. Deze zagen we eerder bij Clachtoll Beach en het was inderdaad dezelfde (van een Duits gezin) dus we zwaaiden even. Bij de afwas kwamen we de moeder tegen en met een mengelmoesje van Duits en Engels ontdekten we dat ze ook onderweg naar huis gingen, maar een dag eerder! Wij hebben morgen nog een dagje Edinburgh voor de boeg en het is nog steeds droog… hoera!




vorige | volgende | index | huize mika home