VRIJDAG 28 JUNI 2013

Luie ochtend met koffie en boekjes. Na de lunch werd het toch tijd voor iets actievers en we reden naar het dorp Brecon, alwaar wij de heuvel Pen-y-crug wilden beklimmen.

brecon beacons

Dat bleek nog niet eenvoudig: we rondden de heuvel met de auto, maar vonden geen plek om de beklimming te beginnen. Uiteindelijk vonden we een routebeschrijving bij de Tourist Information in het dorp zelf.

brecon

Het bleek een enerverende wandeling, vooral het tweede veld met daarin een kudde aanvankelijk licht gepanikeerde koeien (en één stier), die na enig staren bedachten dat ze ons konden verjagen door met z’n allen op ons af te komen. Nooit was ik blijer een ‘stile’ te zien (en de paar koeien in het volgende veld waren aanmerkelijk relaxter). We vonden gemakkelijk de top en keken uit over de Brecon Beacons. Mooi.

pen-y-crug

De afdaling liep gelukkig via een andere route en tot mijn vreugde kwamen we langs een veld met paarden, die ik even moest toespreken. Intussen glipte er langs mijn voet een zeer geschrokken spitsmuis weg (ik vraag me nog steeds af of ik op het arme diertje ben gaan staan :-( ). Na de wandeling was het tijd voor drank, chips & avondeten.




vorige | volgende | index | huize mika home