ZATERDAG 29 JUNI 2013

Vandaag stond er een vollere dag gepland en al om 9.15 reden we weg bij de tent. Onze eerste stop was Hay-on-Wye, het boekendorp (1500 inwoners, 26 boekwinkels). Het was een charmant dorpje en we gebruikten een mooi weilandje (met eroverheen lopend het Offa’s Dyke langeafstandswandelpad) om koffie te drinken, wat te lezen en een beetje te verbranden. Zon, wat was dat ook alweer?

zon

Na Hay-on-Wye sloegen we een zeer smal weggetje in met hoge heggen erlangs en slechts af en toe een uitwijkplek. Spannend! Zo kwamen we door de Gospel Pass - prachtige uitzichten naar alle kanten.

gospel pass

Weer terug in een riviervallei, ditmaal die van de Honddu, stopten we bij Llanthony Priory, een indrukwekkende ruïne van een oud klooster.

llanthony priory

We keken er uitgebreid rond en nuttigden er onze boterhammetjes alvorens verder te gaan naar Abergavenny voor wat dorps vertier (kasteeltje, winkelstraatjes) en een grote Waitrose supermarkt.

abergavenny

Daar sloegen we het een en ander in en reden toen naar Crickhowell, waar ik in augustus weer zal zijn voor het Green Man Festival. Een pittorest en zeer bloemrijk dorpje! Nu werd het tijd om naar de tent terug te keren, dus dat deden we en ‘s avonds bakte ik pannenkoeken, het was tenslotte zaterdag!




vorige | volgende | index | huize mika home