MAANDAG 1 JULI 2013

Met dank aan onze wificamping hadden we al helemaal uitgezocht waar we het beste konden parkeren voor ons dagje Cardiff. Jammer dat Remco al deze plannen meteen overboord gooide toen we de stad binnen reden en hij een willekeurige zijweg in schoot. “De bordjes 'vergunninghouders' staan alleen aan de overkant, dus aan deze kant mag ik gewoon gratis staan!” Enige tijd later wachtte ik op het officiële, uitgezochte parkeerterrein op Remco, die de auto ging halen... Veel geruster (ik althans) konden we echt op stap. Nouja, na een bezoek aan een wc dan. Dat viel nog niet mee; de wc’s die we vonden op een plattegrond bleken gesloten en die in het nabijgelegen winkelcentrum bleken ietwat merkwaardig aangegeven (niet), maar uiteindelijk vonden we ze toch. Daarna haalden we lunch bij Marks & Spencer, waarmee we via vage buurten naar Cardiff Bay liepen. Op een pier aten we onze lunch, terwijl de zon steeds meer doorbrak.

cardiff

Na de lunch deden we een rondje Bay (Welsh Assembly, Noorse kerk, Doctor Who Experience (15 pond!?), Millennium Centre, groot plein). Zo te zien aardig opgeknapt in de laatste jaren, vol nieuwe gebouwen.

cardiff

Toen we uitgekeken waren, liepen we terug naar het stadscentrum.

cardiff

Daar bekeken we het Millennium Stadium (gróót!) en deden een korte wandeling uit de Lonely Planet, via de Animal Wall (en een drankstop bij de Pettigrew Tea Rooms - very Harry Potter) en Bute Park, langs het kasteel en het gerechtsgebouw en het stadhuis.

cardiff


Weer terug op het enigszins centrale plein ontdekten we een tribunetje en een groot scherm waarop we precies de laatste set van Andy Murray (Wimbledon) konden zien. Daarna aten we geheel fantasieloos (maar wel lekker) bij de Pizza Express en toen was het naar-huis-rij-tijd.



vorige | volgende | index | huize mika home