DONDERDAG 4 JULI 2013 (door Remco)

Ook vandaag kwamen we rustig op gang. Na ontbijt en koffie gingen we naar Fishguard om eieren (voor lunch en pannenkoeken zaterdag) en avondeten in te slaan. Ook de gisteravond geschreven ansichtkaarten postten we daar.
Na de lunch gingen we op pad. Eerste stop bij het fort (ruïne) van Fishguard, waar we uitzicht op Lower Town vanaf de andere hoek hadden. We vervolgden de weg naar Newport waar we bij een P zicht hadden op het strand. Om er zonder natte voeten te komen, moesten we twee mijl omlopen... dat deden we maar niet.

newport

We reden door naar Pentre Ifan, de ‘mother of all dolmens’.

pentre ifan

Na deze burial chamber (met een vijf meter lange deksteen) te hebben bekeken, reden we door naar Cardigan. Het had een leuk dorpsstraatje en we nuttigden er een ijsje. We reden door naar de abbey (ruïne) van St Dogmaels, waar we ook even elke hoek van bekeken. We letten ook goed op dat we niet uitgleden en namen de tijd om onze ogen aan het donker te laten wennen... althans, dat werd ons via diverse plaatjes geadviseerd.

perygl

st dogmaels

Daarna reden we via Poppit Sands naar Ceibwr Bay (het navigatiesysteem zag er geen weg in). Deze baai lag mooi afgelegen en het zicht was er (ook door het weer) niet onaardig! We vervolgden het witte weggetje achter een tractor richting Newport (wij vonden het wel handig erachter, maat de bestuurder liet ons er toch langs). Daarvandaan reden we via Llanychaer Bridge terug naar de camping (we kwamen nu dus van de andere kant aanrijden). We hadden ook nu weer Zuid-Europese tijden qua borrel en avondeten, zodat we na de koffie eigenlijk alweer ons bed konden opzoeken.



vorige | volgende | index | huize mika home