ZATERDAG 6 JULI 2013

St Davids dus. Na de koffie namen we de A487 en reden rechtstreeks naar Whitesand Bay. Na betaling van vier pond mochten we er parkeren en we begonnen aan de wandeling die we in de Lonely Planet hadden gevonden.

whitesand bay

We kwamen op St David’s Head (dan ineens wél met apostrof!) en beklommen Carn Llidi, Remco zelfs helemaal (rotsbeklimmingen sla ik liever over).

st david's head

carn llidi


Terug bij de auto hadden we inmiddels stevige trek, en gelukkig was er bij de P een cafeetje waar ze lekkere ‘surf burgers’ verkochten. Die verorberden wij dus met smaak.
Na deze lunch reden we naar het stadje St Davids (1800 zielen), met stadsrechten vanwege de kathedraal. Die kathedraal ligt in een vallei (de bouwers hoopten hem zo te beschermen tegen overvallen, maar dat was ijdele hoop - hij werd zeven keer leeggehaald). Die locatie zorgde wel voor een verrassing: het dorpje zelf was weinig bijzonders, maar zodra we door de ‘gatehouse’ kwamen en de kathedraal zagen liggen, werd het ineens een ander verhaal. Wat een majestueus gebouw!

st davids cathedral

We liepen er een rondje omheen (en erdoor) en vonden het mooi. De naastgelegen ruïne van het Bishop’s Palace stak bijna mager af (ook al was het een fraaie ruïne). Helaas voor ons was Evensong een uurtje vervroegd en konden we daardoor niet in het koor kijken, dus we verlieten de vallei. We reden dezelfde weg naar huis. Daar bakte ik pannenkoeken en lazen we boek & krant voordat we naar bed gingen.



vorige | volgende | index | huize mika home