DINSDAG 24 JUNI 2014 (km. 84.748)

Als je de wekker niet zet, gaat-ie ook niet af. Gelukkig werd ik na tien uur slaap (!!!) uit mezelf wakker en met enige overredingskracht wist ik ook Remco wakker te krijgen. Na een stevig ontbijt en nog een stukje lezen werd het tijd om naar de auto te gaan. Daar zaten we vervolgens nog ruim een half uur te wachten tot onze sneue rij eindelijk van boord mocht. Na de douane werden we nog even opzij gedirigeerd voor een korte ondervraging. Waarheen de reis ging? Um, naar het noorden. “Scotland?” Hmhm. “WHAT IS WRONG WITH ENGLAND!?!” Ladida.
Grijnzend reden we het DFDS-terrein af. Zonder problemen nam Remco de vele rotondes linksom en we vonden feilloos de A19 noordwaarts (nog niet meteen richting Schotland overigens). Bij Dudley sloegen we af, de A189 op. Bij Amble zochten we naar een supermarkt, maar daar bleek alleen een kleine Coop. De nav vertelde ons dat in het nabijgelegen Alnwick een Morrison’s was en wij lieten ons door hem daar naartoe leiden. We sloegen stevig in en reden verder, naar Beadnell (Bay). We kregen op de Beadnell Bay Caravan & Caravaning Club een plekje toegewezen op het enorme tentveld, gezellig naast een mede-Eureka-tent.

beadnell bay

Na het opzetten en lunchen liepen we naar het dorp. Via een public footpath kwamen we op een idyllisch strandje terecht (met in de ‘duinen’ felle klaprozen!) en even later bij een bankje op een kliftop met mooie uitzichten naar de Farne Islands. We liepen verder en kwamen bij de haven, waar nog vier oude lime kilns stonden.

lime kilns

De ijsmevrouw had helaas geen 'lollies', dus we gingen verder. Na compleet verdwaald te zijn geraakt in Beadnell Bays versie van een bloemkoolwijk vonden we het juiste pad naar huis. Dat liep langs de kruidenier, waar ze zowaar wél ijslollies hadden. Tevreden likten we elk een ijsje weg. Ter tent voerden we verder niet veel meer uit en we gingen op tijd naar bed.




vorige | volgende | index | huize mika home