ZONDAG 13 JULI 2014 (km. 86.604)

Na ontbijt en koffie stapten we in de auto en binnen vijf minuten zaten we op de M74-snelweg. Dat ging gesmeerd! Jammer genoeg misten we vervolgens de juiste afslag - we werden dan ook zeer afgeleid door alle Commonwealth-randzaken op de snelweg - maar met een kleine omweg kwamen we alsnog op de M8 terecht en even later reden we in het stadscentrum van Glasgow. Remco’s veronderstelling dat het op zondag gratis parkeren zou zijn, bleek correct en we zetten de auto neer in Berkeley Street. Via Kelvingrove Park en langs het rivierpad langs de Kelvin liepen we naar de Botanic Gardens. Die bleken zeer mooi, vooral Kibble Palace, een kas uit de negentiende eeuw (en net gerestaureerd).

kibble palace

De andere kas bleek vooral uitdagend, want waar was de ingang? Uiteindelijk vonden we die, en Remco rende nog even achter drie Franse dames aan die met ons naar de ingang hadden gezocht. Zij ook weer blij. Na de Botanic Gardens liepen we via Great Western Road terug naar het stadscentrum. We maakten een kleine omweg om de Queen’s Cross Church te vinden, de enige kerk naar een ontwerp van Charles Rennie Mackintosh die daadwerkelijk gebouwd is. Helaas konden we hem niet vinden, althans, we vonden wel een kerk die het had kunnen zijn, maar we vonden nergens hoe hij heette en of er iets bijzonders mee was. Bij het tankstation om de hoek vonden we gelukkig wel de Glasgow A-Z en hoewel ook die geen uitsluitsel bood, konden we nu wel beter navigeren. Eenmaal in Sauchiehall Street (voetgangersgebied) haalden we een Meal Deal-lunch bij Tesco (waarbij één item blijkbaar geen Meal Deal was zodat we een pond + vijf pence extra moesten betalen en Remco een beetje mokte), die we opaten op een bankje in de straat. Daarna gingen we winkelen, en we vonden zowaar twee Beyond Sudoku’s en een vestiging van The Works, waar we onze geliefde AA Road Atlas van 2015 aantroffen (de 2012-editie ligt intussen half uit elkaar…).
Om toch nog wat Mackintosh te zien, liepen we langs de Glasgow School of Art, op 23 mei van dit jaar zo jammerlijk in brand gevlogen. Het was een treurig gezicht.

glasgow school of art

We liepen nog even binnen bij de Games 2014 Superstore op George Square en Remco kocht een pin van een badmintonner, want dat had-ie gezegd te doen als ze er eentje hadden.

george square

Na een bezoek aan de rivier de Clyde en nog wat super last minute souveniraankopen (dank, Waterstones, dat jullie twee minuten langer open bleven!) wandelden we naar de Wee Curry Shop, waar we erg lekkere curry’s aten (je verwacht ‘t niet!). Via St Vincent Street (voor een fotootje van King Tut’s Wah Wah Hut) kwamen we terecht bij een Wetherspoons pub, waar voetbal was (WK-finale Duitsland-Argentinië). Leuk voor Remco, maar ook leuk voor Leonie, want er bleek een ciderfestival en dus was er (onder andere) bietencider. Mmm. Natuurlijk werd het weer verlengen, maar tot onze vreugde won Duitsland de wereldbeker, en wij daarmee de Regioplan voetbalpool. Tevreden liepen we terug naar de auto en we trachtten de M74 te vinden. Net als vanmorgen misten we een afslag (is-ie er überhaupt?!) en kwamen we voor de tweede keer vandaag terecht in Pollokshields. Keileuke buitenwijk, vooral de rotonde die ons ook nu weer van dienst was. Nu vonden we de M74 wel en we lagen na middernacht uitgeput in bed.




vorige | volgende | index | huize mika home