ZATERDAG 12 JULI 2014 (km. 86.487)

Om half zeven ging de wekker al, en we stonden niet te ver daarna op, want we hadden een boot te halen. Helaas miezerde het al tijden en dus moesten we de tent drijfnat inpakken. Net toen alles in de auto zat, vroeg Remco: “Zeg, ehm, heb jij de autosleutels gezien?” Déjà entendu! Welnu, de laatste keer dat ik ze zag, zaten ze in een van de zakjes aan de slaaptent. We pakten de tent weer uit, visten de sleutels uit dat zakje, pakten de tent weer in en waren toch nog vóór negen uur op pad. Onze geboekte boot vertrok om 11.05 en volgens de reservering moesten we 30 minuten van tevoren aanwezig zijn. We reden in recordtijd naar Brodick, waar we rond half tien bij de boot arriveerden. Twee meisjes op het CalMac-terrein meldden dat er nog plek was op de boot van 9.45 en nadat ze onze 11.05-boeking hadden afgevinkt, reden we aan boord. Daar zochten we een plekje benedendeks, want het weer was nog niet erg opgeklaard. Even later voeren we weg van Arran en een uurtje later legden we aan in Ardrossan (Aird Rossain).
Nu reden we via de A71 naar het oosten. De P’s langs de weg waren wel erg… langs de weg, dus de koffiestop deden we bij de ‘Spirit of Scotland’, een beeldhouwwerk een eindje van de weg af (lang leve Robert the Bruce en William Wallace!). Best leuk.

goatfell


Daarna zochten we de Morrison’s in Wishaw op met behulp van de nav. Helaas waren er allerhande wegen (okee, eentje) opgebroken en met de detour kwamen we langs een Tesco Extra (24-uurs). Ook goed, maar ehm, hoe kómen we er precies? Via drie rondjes kwamen we uiteindelijk op het juiste parkeerterrein terecht en we haalden er de nodige boodschappen. Een Glasgow A-Z hadden ze er helaas niet, ontdekte ook de winkeldame die we het vroegen (en van wie we meteen leerden dat je Wishaw dus uitspreeks als Wèsje). Het Tesco tankstation had ze ook niet, dus we reden verder naar Motherwell. Het was maar goed dat we wisten dat de camping die we zochten in Strathclyde Park was, anders hadden we hem vermoedelijk nooit gevonden. Er bleek nog plek, zelfs met elektriciteit. Sterker: het hele tentveld was (nog) leeg. We zetten de tent op, aten een late lunch en deden de rest van de dag lekker niets meer (vakantie hè?). We gingen vroeg naar bed, want gaap.




vorige | volgende | index | huize mika home