ZONDAG 28 JUNI 2015 (km. 121.435) (door Remco)

Na het ontbijt met uitzicht op Skógafoss (de waterval) gingen we die waterval van dichtbij bekijken. Na de zandstorm handig te hebben ontweken, kwamen we er en konden we deze met regenboog aanschouwen, aangezien de zon zich net liet zien op dat moment.

Skógafoss

Skógafoss

Daarna checkten we uit en gingen op pad... oostwaarts! We hadden het bekijken van de wrakstukken van het vliegtuig bij Sólheimasandur (bekend van Wie is de Mol?) voor vandaag bewaard. Om er te komen, moesten we bijna 4 kilometer (enkele reis) over een rots-/steentjesweg... een uitdaging op zich.

Sólheimasandur



Sólheimasandur

Sólheimasandur

Met de bekende windkracht 23 had het aanschouwen van het wrak iets mystieks. Nadat we het van binnen en buiten hadden bekeken en de foto's gemaakt, gingen we verder, nu naar het westen. We vlogen Skógar voorbij, op naar de volgende waterval: Seljalandsfoss. Hier was het behoorlijk druk. Een waterval waar je achterlangs kunt lopen, dat trekt wel wat toeristen.

Seljalandsfoss


Andere foss

We schoten ook hier plaatjes en ook bij een waterval 600 meter verderop, die op zijn manier (een beetje verscholen achter een grote rots en alleen via wat stenen in het water droog te bereiken) interessant was. Wij dachten even anders terug te lopen via de camping (waar we schrokken van de troep die de kampeerders achterlieten - Lowlands is er niets bij), maar moesten nog wat toeren verrichten om diverse beekjes te omzeilen. Bij de auto dronken we de rest van de koffie weg en nadat ik een briefje bij de voorruit had weggevist (iemand had mijn auto blijkbaar geraakt - als de leasemaatschappij een deukje vindt, doe ik er misschien wat mee) gingen we door naar Selfoss. De navigator had de Bonus supermarkt voor ons getraceerd (we moesten nog boodschappen doen), maar daar zat nu een (kleine) Nettó. Een halve kilometer eerder hadden we een grote Bonus gezien en daar gingen we dan toch maar heen! Nadat we ons eten bij elkaar hadden gezocht, gingen we op zoek naar ons huisje, dat we vier (!) nachten hebben. We hadden het vrij snel gevonden. Even wat rommelen met de pincode om de sleutel te verkrijgen, maar dan heb je ook wat... een huiskamer, serre, twee slaapkamers, keuken, bijkeuken, badkamer en buiten ook nog het een en ander. Voordat we verder gingen uitzoeken, gingen we eerst onze sterke verlate (het was al 16.00 geweest) lunch (broodjes met worst) nuttigen. Daarna ruimden we de spullen wat in en ging Leonie de 'hot tub' uitchecken. Ik kwam later ook even, maar had het na een kwartiertje wel gezien.

Hot tub


We brachten de uurtjes lezend en puzzelend door en begonnen na 21.00 nog met koken. Nadat we om 22.00 ons laatste hapje hadden genomen en daarna de afwas deden, wat het hoog tijd om nog even te zitten en daarna... zzz...

Stefánslundur




vorige | volgende | index | huize mika home