MAANDAG 6 JULI 2015 (km. 123.178)

We stonden vroeg op, want het ontbijt begon al om 7 uur en er waren touringcars vol Duitsers gearriveerd - wij zagen de bui al hangen. Tot onze verbazing was het relatief rustig bij het ontbijt én had Hótel Natur een beter inkoopbeleid, want er was eten in overvloed. We aten dus een prima ontbijt, laadden alles weer in de auto en reden eerst weer naar Akureyri, voor de Nettó. Daar haalden we brood en melk voor de lunch en nu konden we echt op pad. Eerst reden we naar Goðafoss, een prachtige waterval die we uit alle gezichtspunten bewonderden. Ze hadden er ook een wc, dat was fijn, en we gingen allebei drie keer (vaagheid).

Goðafoss

Na een kopje koffie reden we door naar Mývatn, het 'muggenmeer'. Bij Skutustaðir stopten we om de pseudokraters te bekijken; deze zijn ontstaan toen er hete lava het meer in liep en het water onder de lava het kookpunt bereikte en door de oppervlakte barstte.

Pseudokrater

We aten even onze lunch en liepen toen een rondje om een soort submeer van Mývatn. We zagen talloze eendjes, fuutjes en franjepootjes, vaak met kleintjes. Om ons heen stonden de pseudokraters en in de verte zagen we een geothermisch gebied liggen. Heel mooi!

Kuifduiker

Oranje franjepoot

Op de terugweg ontdekten we waarom het meer Mývatn heet en deden onze handen voornamelijk dienst als vliegenmeppers. Na een ijsje reden we verder en we rondden het meer. Daarna namen we de weg naar Húsavík en we vonden zonder problemen onze accommodatie voor de komende twee nachten: Staðarhóll. We kregen huisje 10 toegewezen en we sleepten alle zooi naar binnen. Daar kwamen we even bij en toen reden we écht naar Húsavík, waar we erg lekker aten bij Gamli Baukur (met Skyramisu toe!).

Gamli Baukur

Om uit te buiken liepen we even langs de fjord (Skjálfandi) en omdat de lucht helemaal was opengetrokken, leverde dat mooie plaatjes van Húsavík op.

Húsavík

Weer terug bij het huisje wandelden we nog even naar de naastgelegen museumboerderij en toen relaxten we tot het bedtijd was.

IJslander




vorige | volgende | index | huize mika home